Antena Căutare

„La această dată va fi declarat învins COVID-19 în România! Vom avea peste 2.600 de morți!”. Bogdan Micu, omul din spatele sistemului IT din Ministerul Mediului, previziune cumplită   

Milionarul în euro Bogdan Micu, omul din spatele sistemului IT din Ministerul Mediului, a făcut o previziune „matematică” referitoare la epidemia de coronavirus, în România. El a precizat care va fi, după calculele lui, data la care țara va învinge, oficial, COVID-19.

„La această dată va fi declarat învins COVID-19 în România! Vom avea peste 2.600 de morți!”. Bogdan Micu, omul din spatele sistemului IT din Ministerul Mediului, previziune cumplită    Galerie
Bogdan Micu | Facebook

„Zilele astea am facut cateva analize asupra nivelului de infectii care va afecta Romania. Eu am nevoie de aceasta predictie ca sa pot evalua ce nevoie de echipamente va fi in tara. Sa stiu ce trebuie cumparat. Ca nu poti cumpara de pe o zi pe alta milioane de echipamente. Lead time best case este 3 saptamani. Trebuie strategie si viziune. Altfel esti mort in fasa pe piata internationala de echipamente.

In cazul de fata este o versiune a simularii in care am ales un caz usor mai optimist decat Italia si Spania. Motivul principal pentru care am ales asta este ca Romania, spre deosebire de alte tari, a luat masuri de distantare sociala mult mai devreme. Un lucru care se poate modela.

Intre variabilele mele, majoritatea sunt valori destul de universal valabile, si testate deja in china si alte tari, si deci aproape de realitatea de la noi.

Ce avem noi particular?

Articolul continuă după reclamă

2 variabile.

1. Compliance rate al distantarii. Eu am ales 67%. Care este general acceptat ca fiind destul de realist. Adica 2 din 3 oameni respecta destul de serios distantarea sociala. Dar nu am date sa stiu daca chiar asa e. Dar cred ca asa e.
2. Numarul de infectati care au intrat in tara. Aici mi-a fost super greu sa fac o estimare. Am verificat cu politia de frontiera cam cati aomeni au intrat in tara si din ce tari au venit. Am verificat la acea data cati oameni erau deja confirmati in acele tari. Am facut o extrapolare si am zis ca probabil, un procent similar cu populatia din zona de unde vin, sunt bolnavi si ai nostrii romani. Momentan am ales 2000 de bolnavi initiali in ziua zero. Asta inseamna cati am estimat eu ca sunt infectati intrati in Romania. Ziua zero aleasa de mine este 8 martie”,
a scris Bogdan Micu, pe o platformă de socializare.

„La această dată va fi declarat învins COVID-19 în România! Vom avea peste 2.600 de morți!”. Bogdan Micu, omul din spatele sistemului IT din Ministerul Mediului, previziune cumplită   

Grafic realizat de Bogdan Micu

Facebook

Bogdan Micu a publicat un grafic al estimării lui referitoare la epidemia de coronavirus în România, pe care l-a și explicat:

„Cum se citeste estimarea:

1. Peak? Toata lumea ma intreaba cand atingem Peakul. In primul rand sunt mai multe Peakuri. Peakul de infectati. Peakul de spitalizati. Peakul de decese. Dar un Peak NU inseamna o zi in cazul de fata. Inseamna - asa cum se vedem din grafic- o perioada lunga de aproape 45 zile.
2. Culoarea galbena inseamna numarul de persoane expuse virusului.
3. Culoarea rosie inseamna numarul de persoane infectate (incl asimptomaticii)
4. Culoarea albastru deschis inseamna numarul de persoane spitalizate. (Din asta se aplica un procent pentru a vedea numarul de persoane in Terapie Intensiva)
5. Culoarea albastru inchis - numarul de decese.

Graficul este pe zile. Si practic se poate citi in fiecare zi cati oameni vor fi in spitale. In Terapie intensiva. Decese. Vindecati. Etc.”, a explicat omul de afaceri.

Bogdan Micu a explicat că și-a verificat estimările comparându-le cu datele reale. Graficul lui are ziua zero la 8 martie.

„Si, cu o marja de eroare cam de 10-20% a prezis corect evolutia. De pilda cand in tara erau 1814 confirmati si 70 decese eu vedeam 1870 confirmati si 90 decese”, a explicat el.

Frică de transparentizare a datelor despre COVID-19, în România

Bogdan Micu a precizat că deși este angajat guvernamental se lovește de o teamă de transparentizare a datelor despre noul coronavirus în România.

„Ma astept ca modelul sa inceapa sa aiba diferente tot mai mari fata de realitate. Asta este pentru ca, desi ma lupt de ceva vreme sa am acces la informatii oficiale ca sa pot antrena modelul pe date cat mai reale, ma lovesc de o frica de transparentizare pe care nu o inteleg. Chiar daca sunt angajat guvernamental. Oricum si asa, modelul ne da o idee asupra duratei si magnitudinii. E pura matematica”, a spus el.

Bogdan Micu a precizat că în urmă cu câteva zile a prezentat modelul noului ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, precim și premierului, care „au fost foarte receptivi”.

„Am zis ca de fapt, modelul asta este doar o unealta pe care trebuie sa o folosim ca sa prezicem in mod AUTOMAT necesarul de echipamente in spitale in avans, rata de acoperire a paturilor cu ventilatoare, rata de imbolnavire a medicilor, distributia automata si trasparentizarea distributiei de echipamente etc etc.

Ar trebui sa putem sta la masa cu autoritatiile, sa discutam ce vom face pe 15 aprilie sau pe 30 aprilie, inca de azi.
Achizitiile de echipamente dureaza. Resursele nu pot fi realocate pe loc.
Cum inlocuim doctorii din carantina?
Cum testam daca se termina testele intr-un loc si in altul sunt prea multe? Pentru ca distributia spatiala nu e uniforma?
Totul trebuie automatizat, profesionalizat si debirocratizat in max 3 zile. Altfel efortul nostru se va prabusi rapid sub greutatea realitatii de maine.
A ramas ca mai discutam”
, a precizat el.

Previziunea lui Bogdan Micu, referitoare la COVID-19 în România

Pe scenariul probabil, Tomânia, începând cu data de 8 aprilie, va trece de 5.000 de confirmați cu COVID-19, cu precizarea că spitalizații și confirmații sunt socotiți împreună, o parte fiind în carantină.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Cel mai pesimist scenariu

Milionarul a mai făcut o previziune, mai sumbră, cu „date pe scenariul mai improbabil de tip Italia”.

„In general daca ma iau dupa Italia si extrapolez la Romania cifrele tind sa se dubleze. Deci daca vreti scenariu pesimist inmultiti cu doi cifrele de mai sus. Mai rau de atata e foarte improbabil sa fie. Dar, durata ramane aceeasi. Doar parabola e mai inalta.

Ps: Azi modelul meu zice 2756 de infectati cu 112 decese. Si sunt de fapt 2738 infectati si 107 decese”, a mai scris el.

Citește și:

„Nu puteam să suflu, nu aveam aer! Nu reușeam să mă mişc! Alții ca mine au murit”. Un român vindecat de COVID-19 în Spania, mărturie înfiorătoare. „M-au aplaudat când am ieșit de la ATI” - VIDEO

„Nu puteam să suflu, nu aveam aer! Nu reușeam să mă mişc! Alții ca mine au murit”. Un român vindecat de COVID-19 în Span... Guvernul a adoptat OUG prin care sunt acordate zile libere pentru părinţi şi în timpul vacanţelor şcolare, pe perioada s...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 1 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Betty Salam
Hello Chef sezonul 7, 1 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Betty Salam Sambata, 01.06.2024, 15:04
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x