Antena Căutare

CALENDAR ORTODOX, 17 martie. Mare sărbătoare în lume. La mulți ani celor care poartă acest nume!

Este motiv de sărbătoare pentru credincioșii din toată lumea. În calendarul ortodox, sunt amintiți doi sfinți importanți. La mulți ani sărbătoriților din întreaga lume.

Este motiv de sărbătoare pentru credincioșii din toată lumea. În calendarul ortodox, sunt amintiți doi sfinți importanți. La mulți ani sărbătoriților din întreaga lume.

CALENDAR ORTODOX, 17 martie, Ziua Sfântului Alexie, și ziua Sfântului Patrick.

Irlandezii din întreaga lume şi nu numai, sărbătoresc în fiecare an la 17 martie, Ziua Sfântului Patrick, protectorul spiritual al Irlandei, potrivit www.theholidayspot.com. Sărbătoarea ce comemorează moartea Sfântului Patrick a devenit, în timp, pretextul pentru parade fastuoase şi pline de culoare, asemănătoare unui carnaval, dar şi un moment de mândrie naţională şi un prilej de a face cunoscute valorile şi tradiţiile irlandeze.

Sărbătoarea Sfântului Patrick a început să fie celebrată de irlandezi încă din secolele IX-X, prin procesiuni, dar a fost inclusă în calendarul catolic abia la începutul secolului al XVII-lea. În 1903, Ziua Sfântului Patrick a devenit ziua naţională a Republicii Irlanda, iar în 1995 a fost organizat pentru prima dată, la Dublin, Festivalul Sfântului Patrick.

În New York, la parada ce mărşăluieşte de-a lungul faimosului Fifth Avenue, sunt expuse costume tradiţionale irlandeze, formaţiile de cimpoieri şi toboşari încântă spectatorii cu acordurile specifice, dansatorii irlandezi execută cu precizie fascinantele mişcări de dans, iar numeroase grupuri de copii defilează în costume simbolice, ilustrând frumoasele basme irlandeze.

Citește și Pe cine nu ai voie să treci sub nicio formă într-un POMELNIC la slujba de DUMINICĂ! E păcatul vieții

Oraşul Chicago are, de asemenea, propria lui tradiţie în ceea ce priveşte această sărbătoare, alături de binecunoscuta paradă.

Toate manifestările din întreaga lume prilejuite de ziua Sfântului Patrick sunt unice, însă au elemente comune, simboluri care definesc însuşi spiritul irlandez: trifoiul (asociat cu Sf. Patrick, care, potrivit legendelor folosea trifoiul ca simbol al Sfintei Treimi, frunzele reprezentând Tatăl, Fiul şi Sfântul Duh), crucea celtică (ce îmbină tradiţii păgâne şi creştine), spiriduşul (leprechaun), un personaj imprevizibil şi mereu pus pe şotii, venerat de irlandezi, şi nu în ultimul rând, culoarea verde. Toţi irlandezii poartă haine verzi în această zi, dar şi accesorii în aceeaşi culoare, precum pălării, panglici şi un trifoi prins de haine sau pictat pe faţă.

Sfântul Patrick este celebrat și la noi. Ziua Sfântului Patrick a fost sărbătorită pentru prima dată la Bucureşti în 2008. La mulți ani celor care îi poartă numele!

În CALENDARUL ORTODOX, mai este amintit Sfântul Alexie, omul lui Dumnezeu.

În popor sunt sărbătorite şi Alexiile, când pământul renaşte la viaţă şi vietăţile ies din hibernare. Se spune că Alexie aduce primăvara.

HARTA SEISMICĂ a Bucureştiului! Care sunt cele mai afectate şi cele mai sigure cartiere din Capitală în caz de cutremur... STRUCTURA ANULUI ȘCOLAR 2018-2019. Părinții ar putea decide când vor intra copiii în vacanță...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x