Antena Căutare

Calendar ortodox. Ce rugăciuni i se citesc copilului, imediat după naștere? Avertisment: sunt cele mai importante!

Calendar ortodox. Știați că există o serie de rânduieli bisericești și rugăciuni care se fac imediat după nașterea unui copil?

Calendar ortodox. Știați că există o serie de rânduieli bisericești și rugăciuni, care se fac imediat după nașterea unui copil? Ei bine, Biserica avertizează: sunt foarte importante.

Calendar ortodox. Potrivit doxologia.ro, după naștere, rânduiala Bisericii prevede următoarele:

Calendar ortodox. Rânduiala în ziua întâi după naștere

Cuprinde sfințirea apei, o serie de rugăciuni pentru mama și binecuvântarea pruncului cu formula „Mâinile Domnului te-au făcut și te-au zidit”, ca să fie, după cum se spune în Molitfelnic, „păzit pruncul până va primi Sfântul Botez”.

În zilele noastre, această rânduială este făcută de obicei în maternitate de părintele misionar de acolo. În cazul în care maternitatea nu are capelă sau din diferite motive rânduiala nu poate fi făcută acolo, ea trebuie făcută acasă, după ieșirea din maternitate.

Calendar ortodox.Rânduiala la ziua a opta, la însemnarea pruncului, când i se pune numele

Această rânduială trebuie făcută la biserică însă, în funcție de situație, se poate săvârși chiar și acasă.

Calendar ortodox.Rugăciunile ce se citesc la a patruzecea zi de la naștere

Aceste rugăciuni se citesc la patruzeci de zile, indiferent dacă pruncul este botezat sau nu. Rugăciunile trebuie citite la biserică (pentru că pruncul, dacă este botezat, trebuie și închinat de către preot) și ar trebui să fie și nașul/șii împreună cu voi. În situații excepționale, poate fi săvârșită și acasă, urmând ca închinarea să se facă la biserică, cu primul prilej posibil, în regula rămâne ca această molitfă să se facă în biserică.

Aceste rânduieli sunt importante pentru mamă, pentru prunc și chiar pentru întreaga familie. Ele sunt ca niște trepte pe care se pășește până la primirea Sfântului Botez de către prunc. Fac parte din pregătirea pentru botez.

sursă: doxologia.ro

Veste importantă pentru toți românii! Angajații pot ieși mult mai repede la pensie! Ce trebuie să facă... Un șofer pus pe șotii le-a pregătit polițiștilor din cartier o farsă uriașă! Finalul a fost total neașteptat!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x