Antena Căutare

Chiulangii cu acte in regula: Scutiri medicale fara consultatii, pentru elevi

Elevii sunt in stare sa inventeze orice ca sa lipseasca de la ore! Culmea e ca unii medici ii cred pe cuvant si le elibereaza scutiri medicale fara sa-i consulte macar cinci minute.

Pentru 20 - 50 de lei, orice tanar rezolva absentele pe 3 zile. Cum profesorii nu pot contesta un diagnostic medical, motiveaza rand pe rand orele de distractie in parc sau in bar ale acestora.

In Romania absenteismul de la scoala a devenit o mare problema. Numai in primul semestru al anului scolar trecut elevii au adunat 30 de milioane de absente. Iar profesorii nu prea au ce face.

"Nici un profesor, diriginte nu are dreptul sa conteste un diagnostic medical pus de un medic, deci stampila si parafa medicului sunt suverane, eu pot doar sa verific, nu sa contest (...) Insa, orice diriginte ar trebui sa tina cont de niste reguli precise. Scutirea se aduce intr-un anumit termen dupa ce elevul s-a intors la scoala, trebuie sa fie de la medicul de familie, este vizata de medicul scolii", a declarat Andreea Bodea, directorul Colegiului National I.L. Caragiale din Bucuresti.

Povestea Adelinei Duduiala. La doar 17 ani este mama si vicecampioana nationala la lupte libere!... Pelerinaj cu tipete si lesin, la Moastele Sfintei Parascheva...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x