Antena Căutare

Activitatea seismică, tot mai intensă în România! Cinci cutremure, în doar CINCI ZILE! Gheorghe Mărmureanu, despre ce urmează: ”Șansele sunt foarte mari...”

Activitatea seismică din Vrancea e din ce în ce mai intensă. În ultimele zile, cinci cutremure s-au produs în țara noastră, iar cel mai puternic a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe 28 octombrie. A avut magnitudinea de 5,8 și a fost resimțit  în mai multe zone din țară, iar oamenii se întreabă ce urmează. 

Activitatea seismică din Vrancea e din ce în ce mai intensă. În ultimele zile, cinci cutremure s-au produs în țara noastră, iar cel mai puternic a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe 28 octombrie. A avut magnitudinea de 5,8 și a fost resimțit în mai multe zone din țară, iar oamenii se întreabă ce urmează.

În urmă cu puțin timp, în județul Vrancea a avut loc un cutremur cu magnitudinea de 2,9 grade pe scara Richter și s-a produs la o adâncime de 113 kilometri, conform Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, acesta fiind al cincilea în ultimele zile.

Un cutremur puternic s-a simţit sâmbătă spre duminică noapte, la ora 3.38, în mai multe zone din România. Magnitudinea seismului a fost 5,8 pe scara Richter. Gheorghe Mărmureanu, directorul onorific al INFP, a analizat modelul după care s-au produs cutremurele în România după 1940 și este de părere că vor mai trece mulți ani până se va produce un seism major.

Specialistul a explicat că, potrivit acestui model, între un cutremur de suprafţă cum a fost cel din 4 martie 1977 şi unul adânc se adună 100 de ani.

"Eu sunt optimist, acesta este cuvântul. Adâncimea va fi de 150-170 de km. Şansele sunt foarte mari să fie după 2040 - 2041. Sunt calcule de peste trei secole şi care văd că se satisfac. Văd că până acum nu am greşit deloc", a spus Mărmureanu.

Cel mai puternic cutremur înregistrat în acest an, cu magnitudinea de 5,8 pe scara Richter, s-a produs duminică, în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău.

Testele grilă de la EVALUAREA NAȚIONALĂ și la BACALAUREAT, INUTILE! Ce se va întâmpla dacă vor fi introduse: ”Elevii vor... Imagini VIDEO de groază într-o grădiniță! Copiii sunt încurajați de educatoare să se lupte și să lovească în cap. Reacți...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x