Antena Căutare

Compozitorul Temistocle Popa, evacuat din casa la 91 de ani

Compozitorul Temistocle Popa s-a trezit evacuat din casa. La peste 90 de ani, unul dintre cei mai iubiti artisti trece printr-o incercare chinuitoare. Se tine insa drept si nu cerseste nici mila, dar nici respectul care i s-ar cuveni. Se muta in alta casa si plateste chirie dintr-o pensie umilitoare pentru un artist atat de mare.

Desi e cu lucrurile in strada, compozitorul isi pastreaza mandria care l-a caracterizat toata viata. Refuza sa vorbeasca despre incercarea prin care trece.

Pentru Temistocle Popa, calvarul a inceput din ianuarie. Atunci a fost somat sa plece din casa. Apartamentul in care locuia fusese revendicat de fostii proprietari.

Proprietarul care l-a evacuat i-a oferit o locuinta in Dorobanti, insa nu s-a stiut ca e revendicabila.

Jumatate de an, a facut tot posibilul sa-si pastreze casa in care a compus in ultimul deceniu. Insa, luni s-a trezit cu executorul judecatoresc la usa. Noii proprietari i-au dat timp doar sa-si faca bagajele.

Prietenii au incercat sa-l ajute dar, cu demnitate, marele compozitor a preferat sa se descurce singur, fara sa-i mai ingreuneze si pe altii cu grijile lui. Asa ca acum isi cauta un apartament pe care sa si-l permita.

Pentru o perioada, Temistocle Popa va locui impreuna sotia intr-un apartament modest. Dar e numai ceva temporar, pentru ca nu stiu cat timp si-l pot permite.

FOTO: Intact Images

Sorin Blejnar: "Eu sunt un om integru, un om onest si pot sa stau cu verticalitate in fata justitiei"... Inselatorii cu locuri de munca in Israel: Politia a descins la o grupare condusa de Nati Meir...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x