Antena Căutare

Cum sunt păcăliţi românii de magazine. De ce la casă plătești la fel de mult după ce a scăzut TVA-ul

Deși marile lanţuri de magazine s-au lăudat încă din decembrie 2015 cu treceea la TVA-ul redus, ieftinire pe care le așteptă cetățenii se lasă așteptate.

Deși marile lanţuri de magazine s-au lăudat încă din decembrie 2015 cu treceea la TVA-ul redus, ieftinire pe care le așteptă cetățenii se lasă așteptate.

Ce spun experții legat despre scăderea prețurilor: ”Când ajungi acasă şi te uiţi pe bon constaţi că plăteşti aproape la fel ca anul trecut”.

Potrivit datelor oficiale comunicate de Institutul Național de Statistică, prețurile au scăzut în luna ianuarie 2016 cu 0,78% față de luna anterioară și au ajuns la -2,13% în raport cu aceeași lună a anului precedent.

Transmiterea către consumatori s-a făcut, deocamdată, în proporție mai mică de jumătate la mărfuri nealimentare și doar ceva mai mult de o treime la servicii.

Ceea ce poate fi pus pe seama unui anumit interval de întârziere în propagarea efectelor dar este și efectul majorărilor de venituri care au permis creșterea prețurilor de bază, cele fără TVA.

De la moții-eroi din Apuseni până la mama „reformatoare” a tripletelor din Arad: românii sunt alături de posturile trust... Ministrul Sănătății a fost în vizită la spitalul Marie Curie din București. Singura veste bună pe care a aflat-o Achimaş...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x