Antena Căutare

Cuplul prezidențial, luat în vizor de presa spaniolă! Ce scriu ziarele despre Carmen Iohannis, Prima Doamnă a României

Președintele Klaus Iohannis, și soția lui, Carmen Georgeta, formează 'un cuplu atipic pe scena politică', întrucât, 'deși sunt împreună de 32 de ani și nu au copii, sau poate chiar din acest motiv, continuă să fie îndrăgostiți', scrie luni 'El Mundo'

Președintele Klaus Iohannis, și soția lui, Carmen Georgeta, formează 'un cuplu atipic pe scena politică', întrucât, 'deși sunt împreună de 32 de ani și nu au copii, sau poate chiar din acest motiv, continuă să fie îndrăgostiți', scrie publicația"El Mundo", într-un articol publicat cu ocazia vizitei oficiale efectuate de șeful statului român la Madrid, la invitația Regelui Felipe al VI-lea al Spaniei.

Volumul autobiografic al Președintelui, citat în ziarul El Mundo

Cotidianul se referă la volumul autobiografic 'Pas cu Pas' publicat de Klaus Iohannis, remarcând faptul că o bună parte a cărții este consacrată 'femeii vieții lui', care este profesoară, ca și el, și pe care a cunoscut-o la 22 de ani, în timpul studenției. 'Suntem și acum o pereche de îndrăgostiți, pentru că arta nu este aceea de a te îndrăgosti, ci de a menține vie dragostea pentru mult timp', a asigurat liderul de origine germană, care are 56 de ani și 'a preferat să nu plece în Germania împreună cu părinții săi, în anii 1990, în timpul momentelor tulburi ale revoluției din România, pentru a rămâne alături de iubita lui în micul oraș Sibiu', relatează ziarul.

Cuplul prezidențial, în vizită oficială în Spania

'Ea m-a sprijinit întotdeauna în totalitate în viața publică și privată', a afirmat cel care s-a lansat în politică în calitate de membru și apoi de conducător al Forumului Democrat al Germanilor din România, care a fost primar al Sibiului de mai multe ori, a devenit președinte al Partidului Național Liberal și a câștigat alegerile prezidențiale în noiembrie 2014.

Carmen Iohannnis, o "Primă Doamnă discretă"

Carmen Iohannis este descrisă drept 'o Primă Doamnă discretă', cu 'comportament foarte sobru și alergică la protagonism public și rețele sociale', precum și 'o catolică ferventă, ca și soțul ei, ambii mergând clandestin la slujbe' în perioada dictaturii comuniste din România.

Carmen Iohannis, la întâlnirea oficială în Spania

Chiar și modul în care a reacționat imediat după ce Klaus Iohannis a câștigat scrutinul din toamna anului trecut a fost 'deosebit, întrucât, în loc să meargă la București pentru a sărbători triumful cu soțul ei, a rămas la Sibiu, și și-a ținut orele, ca în oricare altă zi, cu elevii ei de la Liceul Gheorge Lazăr'. 'Este o profesoară foarte bună, ne iubește ca și cum am fi copiii ei', a spus unul dintre tinerii cărora Carmen Iohannis (55 de ani) le predă limba engleză la Sibiu.

"Cântă la pian și iubește baletul și teatrul"

'El Mundo' o prezintă ca pe o 'persoană foarte cultă, care cântă la pian și iubește baletul și teatrul, pasiuni pe care le împărtășește cu soțul ei'. Prin urmare, 'nu a fost de mirare că, după ce au urmărit un spectacol la Teatrul Radu Stanca din orașul lor, cei doi s-au dus în spatele scenei pentru a felicita actorii și a le oferi flori'.

Soții Iohannis — continuă publicația spaniolă — 'nu s-au arătat niciodată în petreceri fastuoase, ci dimpotrivă', preferă îndeletniciri domestice, 'amuzamentul favorit al politicianului fiind bricolajul în propria casă, în timp ce soția lui este iubitoare a bucătăriei franțuzești și gătește bine'.

Cuplul prezidențial al României, alături de Regele Filip al Spaniei și Regina Letizia

Președintele Klaus Iohannis efectuează luni și marți o vizită oficială la Madrid, la invitația Regelui Felipe al VI-lea, ocazie cu care are întâlniri cu oficialități spaniole, precum și cu comunitatea de români din Spania. Programul include discuții cu Regele Felipe al VI-lea și, respectiv, cu premierul spaniol Mariano Rajoy, și un dejun pentru președintele Iohannis și soția oferit de Regele Felipe al VI-lea și Regina Letizia.

Evaluare Naţională 2015. Prima repartizare computerizată în învățământul liceal... Cum va fi vremea în perioada 14-26 iulie! Prognoza meteo vine cu ploi, furtuni, dar şi caniculă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x