Antena Căutare

Cuplurile care țin banii la comun sunt mai fericiți ca europenii! Vin din spate și americanii

Conform unui nou studiu ING International Survey - Economii 2018, în Europa, 53% dintre cupluri spun că îşi pun banii la comun, însă pentru cuplurile din România practica este mult mai întâlnită la 71% dintre respondenţi.

Conform unui nou studiu ING International Survey - Economii 2018, în Europa, 53% dintre cupluri spun că îşi pun banii la comun, însă pentru cuplurile din România practica este mult mai întâlnită la 71% dintre respondenţi.

Există un raport direct între armonia în cuplu şi modul de gestionare a banilor. Mai mult de jumătate dintre europenii care declară că sunt fericiţi în relaţia lor (55%) declară că îşi împart finanţele cu partenerul. În timp ce 46% dintre cei cu probleme în cuplu îşi împart banii cu iubitul/iubita.

Raportul dintre fericirea în cuplu şi conturile comune este peste media europeană şi în SUA (69%) sau în Australia (64%). Cea mai puternică legătură dintre resurse financiare administrate în comun si cupluri fericite se vede în România, unde 76% dintre cupluri ţin banii la comun. În Spania, procentul ajunge la 68%", se arată în studiul ING.

Conform documentului, resursele financiare comune presupun o mai mare transparenţă a cheltuielilor. Însă unul din cinci (21%) europeni ar ascunde unele cheltuieli, economii sau datorii de partenerii lor, în anumite circumstanţe. Motivaţiile lor ţin fie de faptul că nu vor ca partenerul să ştie cât cheltuiesc (16%) sau vor să îşi ţină datoriile un secret (9%).

Cuplurile care țin banii la comun sunt mai fericiți ca europenii! Vin din spate și americanii

Pe de altă parte, un partener ar alege să nu îşi pună banii într-un cont comun pentru că:

- are nevoie de intimitate

- îşi gestionează finanţele mai bine decât partenerul

- pentru ca partenerul să nu îşi facă griji pentru el

Studiul ING Internaţional Survey mai arată şi că puţin peste un sfert din gospodăriile din Europa (26%) nu au deloc bani economisiţi.

În Europa, cel mai mare număr de persoane fără economii se află în România (36%) şi în Germania (29%), urmate de Belgia, Polonia şi Marea Britanie (fiecare cu 27%).

Luxembourg este la polul opus, cu numai 13% dintre persoane care declară că nu au economii, deși are cel mai mare PIB pe cap de locuitor dintre cele 15 ţări în care s-a realizat studiul.

Sursa, agerpress

Trei calități pe care le are o femeie cu adevărat îndrăgostită de tine... Trei metode prin care poți să îți înnebunești iubitul de Valetine’s Day – “Planificați-vă nopți speciale pentru sex”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x