Antena Căutare

Schimbare drastică pentru românii care vor să devină părinți! Vor fi obligați să urmeze cursuri de îngrijirea nou-născutului! 

Persoanele care aleg să devină părinți vor fi nevoite să urmeze un curs obligatoriu, înainte de a pleca din spital cu bebelușul. În caz contrar, micuțul nu va putea fi scos din maternitate. 

Persoanele care aleg să devină părinți vor fi nevoite să urmeze un curs obligatoriu, înainte de a pleca din spital cu bebelușul. În caz contrar, micuțul nu va putea fi scos din maternitate.

Astfel, potrivit unui proiect de lege ce a fost adoptat tacit de senatori, părinții, atât mamele, cât și tații, vor fi nevoiți să facă un instructaj înainte de a pleca din spital cu bebelușul, pentru a ști cum să-l îngrijească în primele luni de viață.

Ministerul Educaţiei îi cheamă pe părinți la școală săptămânal! Măsura devine obligatorie din acest an școlar

În doar o jumătate de oră, părinţii nou-născuţilor vor primi informaţii despre manevre anti-sufocare la sugari, sindromul copilului scuturat, transportul adecvat în maşină şi schema de vaccinare. Vor învăţa să identifice simptomele de febră la sugari, dar şi cum să reacţioneze.

”Poate fi făcut în colectiv. Cu alte cuvinte într-o sală în care pot să intre până în 20 de părinţi se poate rezolva asta de un singur asistent sau poate un practicant dintr-o şcoală medicală. În America acest instructaj este obligatoriu. Nu poţi să iei copilul fără să urmăreşti un video.”, a declarat deputatul Ovidiu Raețchi, potrivit Digi24.

Vestea momentului pentru părinți și elevi! Manualele, disponibile ONLINE!

Un raport al Institutului Naţional de Statistică arată că în România se înregistrează 7,6 decese la 1.000 de nou-născuţi. Cifrele sunt de două ori mai mari decât media europeană.

Proiectul de lege nu prevede sancţiuni pentru părinţii sau medicii care nu fac instructajul, însă situaţia s-ar putea schimba odată ce documentul ajunge în Camera Deputaţilor.

Acum, părinţii beneficiază de cursuri gratuite în majoritatea maternităţilor. Mai mult, tăticii care urmează cursul primesc zile de concediu plătit, după naşterea copilului.

Transport gratuit în București. Cine beneficiază de abonament gratuit STB și de când... Sinucidere la metrou. O persoană a murit după ce s-a aruncat în fața trenului la stația Gorjului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x