Antena Căutare

Cutremur cu magnitudinea de 4,2 grade pe scara Richter în județul Buzău, sâmbătă dimineața

Un cutremur cu magnitudinea de 4,2 pe scara Richter s-a produs sâmbătă dimineața, în județul Buzău, la ora locală 2:50, potrivit Institutului Național pentru Fizica Pământului (INFP).

Un cutremur cu magnitudinea de 4,2 pe scara Richter s-a produs sâmbătă dimineața, în județul Buzău, la ora locală 2:50, potrivit Institutului Național pentru Fizica Pământului (INFP).

Seismul s-a produs la o adâncime de 139 de kilometri, în apropierea următoarelor orașe: Nehoiu (9 kilometri), Întorsura Buzăului (36 kilometri), Covasna (37 kilometri), Vălenii de Munte (45 kilometri) și Slănic (50 kilometri).

De la începutul lunii iunie, în România s-au produs 14 cutremure cu magnitudini între 2,4 și 4,2 grade pe scara Richter.

Cel mai mare cutremur din acest an s-a produs în data de 8 februarie, în județul Buzău, la ora 17:08, și a avut o magnitudine de 5 grade pe Richter, seismul fiind resimțit și la București.

Anul trecut, în Vrancea, au avut loc două seisme de 5,3 grade pe scara Richter, unul pe 24 septembrie și celălalt pe 28 decembrie.

Dezvăluire uluitoare a lui Mărmureanu despre România: „Nimeni nu poate bănui nimic. Valorile cresc incredibil!”

Cele mai mai puternice cutremure produse în România în ultimii 17 ani au fost înregistrate pe 30 și 31 mai 1990, magnitudinea acestora fiind de 6,9, respectiv 6,4 pe scara Richter, arată Agerpres.

Citește și:

Ce faci în cazul unui cutremur? Primele măsuri de urgență

Ziua Universală a Iei, sărbătorită cu expoziții și târguri în toată România!... Veste excelentă pentru românii care retrag bani de la bancomat! Schimbarea aceasta îi va bucura pe mulți!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov Sambata, 13.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x