Antena Căutare

Dieta care te ajută să scapi de kilogramele acumulate după Paște. Ce alimente trebuie eliminate din meniu

Mesele tradiționale de Paște sunt bogate în grăsimi și calorii, care pot duce la acumularea în greutate. Iată ce trebuie să faci după sărbători, pentru a reveni cât mai rapid la silueta de dinainte. Ce te poate ajuta în cazul exceselor alimentare.

masa incarcata cu mancare
Dieta care te ajută să scapi de kilogramele acumulate după mesele de Paște | Pixabay

Tot mai multe persoane se plâng că după perioada Paștelui, încărcată cu mese tradiționale bogate în calorii, au acumulat kilograme în plus de care și-ar dori să scape cât mai rapid. Specialiștii atenționează însă că procesul de slăbire nu trebuie grăbit, iar înfometarea nu este răspunsul. Iată ce trebuie să faci că să revii la silueta de dinainte de sărbători!

Citește și: Super Neatza, 12 aprilie 2023. Cum facem tranziția de la dieta de post la cea obișnuită

Dieta cu care poți slăbi după Paște. Ce alimente trebuie să excluzi din meniu

Dacă simțiți că ați făcut excese alimentare cu ocazia Paștelui, o dietă echilibrată și câteva sfaturi importante în privința meniului zilnic sunt recomandate. Potrivit experților, ar fi necesară o mică detoxifiere a organismului, pentru început.

Dieta de după Paște presupune un plan alimentar sănătos, care să conțină cât mai multe legume, având în vedere că mesele tradiționale au fost bogate în grăsimi. Acestea au un conținut ridicat de nutrienți, care ajută și la recuperarea în cazul exceselor.

Citește și: Elimină aceste alimente „sănătoase” de la cină. Specialiștii spun că vei scăpa de grăsimea abdominală

De asemenea, la fel de important este ca din meniu, pentru o scurtă perioadă, să fie scoase și alimentele ce conțin mulți carbohidrați. În perioada dietei, persoanele au nevoie de proteine, pe care le pot lua brânză, iaurt cu un conținut scăzut de grăsimi sau carnea de curcan.

Totodată, hidratarea este extrem de importantă, aceasta ajutând totodată și la detoxifierea naturală a organismului dacă este băută în cantitățile potrivite. Mai exact, sunt recomandate minim opt pahare de apă pe zi, astfel încât organismul să fie suficient de hidratat.

Citește și: Avea 112 kilograme și arăta așa, iar acum e de nerecunoscut după ce a slăbit aproape jumătate din greutate. Cum arată acum

Meniul care te ajută să scapi de kilograme, după mesele bogate de Paște

Multe persoane rămân, de asemenea, cu multe preparate în plus după masa de Paște. Cu toate acestea, unele dintre ele pot fi refolosite și în diete sănătoase. Spre exemplu, ouăle fierte. Cu ajutorul unei diete care conține două ouă fierte în fiecare dimineață, alături de alte alimente slab calorice, există posibilitatea pierderii considerabile în greutate.

Acestea pot fi mâncate alături de salată cu roșii, legume la grătar, pește la grătar sau salată verde cu lămâie. Regimul este ușor de urmat și asigură și aportul necesar de nutrienți pentru organism.

Citește și: Greutatea normală în funcție de înălțime. Câte kilograme ar trebui să ai ca să fii sănătos

Ce să eviți după o masă bogată în grăsimi

Specialiștii atenționează cu privire la înfometare. Această metodă este nesănătoasă și poate duce la reacumularea de kilograme, odată ce nu mai este urmată. De asemenea, dacă ați făcut excese la mesele de Paște, este recomandată evitarea băuturilor carbogazoase, care au un conținut ridicat de zahăr și nu ajută la pierderea în kilograme.

Citește și: Alimente care nu îngrașă. Ce poți consuma dacă ești la dietă

Când se poate spăla după Paște. Doar în trei zile sunt permise activitățile casnice, în Săptămâna Luminată... Preparatul neașteptat care se va servi la încoronarea Regelui Charles, ales chiar de el. Ce ingrediente conține...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x