Antena Căutare

Schimbarea la față a fluviului: Dunărea, mai curată de ziua ei!

Tone de gunoaie, pet-uri din plastic, pungi şi fel de fel de deşeuri sunt adunate de apele Dunării din toată Europa şi deversate la intrarea în ţară la Baziaş. După inundaţiile din Serbia, situaţia este şi mai gravă. Malul românesc părea o groapă de gunoi până ieri!

Tone de gunoaie, pet-uri din plastic, pungi şi fel de fel de deşeuri sunt adunate de apele Dunării din toată Europa şi deversate la intrarea în ţară la Bazia.

La Baziaş, în aval de vărsarea râului Nera în Dunăre, tone de gunoaie, pet-uri din plastic, pungi şi fel de fel de deşeuri ţin loc de peisaj. Ultimele inundaţii au spălat malurile din Serbia, iar curenţii şi vântul le-au depozitat pe malul satelor din Socol.

Conform legii, pet-urile ar trebui să fie duse în depozitele speciale de deşeuri din plastic de la Reşiţa, la peste 150 de kilometri depărtare. "Înainte de ziua Dunării, care va fi duminică ne-am gândit să o omagiem cu o acţiune de igienizare a malului fluviului", spun organizatorii.

Aşa că pompieri militari, poliţişti de frontieră, jandarmi, beneficiarii de ajutor social şi angajaţii Apelor Române şi Protecţiei Mediului din Caraş Severin au lucrat împreună, pentru schimbarea la faţă a fluviului. Iar, într-un final, iarba s-a văzut din nou verde la mal.

Vezi imagini pe observator.tv!

Horoscopul NOROCULUI în luna IULIE! Iată ce spun astrele... Papa Francisc, impresionat de un român. L-a făcut pe Suveranul Pontif să se oprească din drum...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x