Antena Căutare

Elevii din clasa pregatitoare invata ce vor studia si in clasa I

Repetitia este mama invataturii. Dupa aceasta teorie sunt ghidati copiii inca din primii ani de scoala. Ei invata trei ani la rand acelasi lucru: la gradinita, clasa pregatitoare si in clasa intai. Invatatoarele au o singura grija: sa nu se plictiseasca elevii prin repetarea programei scolare.

Despartirea in silabe va fi repetata si anul viitor, in clasa intai, la fel si literele. Copiii au invatat literele si cifrele de la gradinita, le invata pentru a doua oara in clasa pregatitoare si, a treia oara, le vor invata in clasa intai. La prima vedere, s-ar numi "aprofundare".

In clasa pregatitoare, copiii invata sa scrie litere mici de tipar ca si cum s-ar pregati sa scrie carti. Unele invatatoare isi pun problema ca in clasa intai sa ii invete pe copiii si lucruri din clasa a II-a, ca sa nu-i plictiseasca.

Programa scolara facuta de adulti ar arata complet diferit daca ar fi pusa la punct de cei mici. “Pentru a ne pregati cand o sa ne facem mai mari, sa citim si la copiii nostri sa-i invatam ce am invatat noi la scoala sau sa le citim povesti”, spun cei mici.

Sefii Ministerului Educatiei vor acum sa schimbe felul in care se face scoala in primii ani. Asa ca, pana in septembrie, specialistii incearca sa puna la punct o alta programa scolara pentru clasa intai.

Cyberhondrii, noua specie de bolnavi inchipuiti, care se trateaza singuri... Nou sistem de functionare a taxiurilor la Aeroportul International "Henri Coanda"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x