Antena Căutare

Frigul crâncen, din ultimele zile, UCIDE fără milă! Până la -39,6 de grade și peste 24 de morţi (VIDEO)

Europa rămâne marţi sub un val de frig provenind din Siberia - de la Baltica şi până la Marea Mediterană -, soldat cu cel puţin 24 de morţi în decurs de patru zile, scrie AFP.

Europa rămâne marţi sub un val de frig provenind din Siberia - de la Baltica şi până la Marea Mediterană -, soldat cu cel puţin 24 de morţi în decurs de patru zile, scrie AFP.

Acest val de frig - numit ”Bestia din Est” de către presa britanică, ”Ursul din Siberia” în Olanda şi ”tunul de zăpadă” în Suedia sau ”Moscova-Paris” în Franţa - provoacă temeri cu privire la sănătatea celor mai fragili, a persoanelor fără adăpost sau peroanelor în vârstă şi perturbă transporturile.

Temperaturile urmează să rămână glaciale în noaptea de marţi spre miercuri. Spre exemplu, în Germania se aşteaptă -24°C, în Estonia -29°C, iar în Cehia -18°C.

Cel puţin 24 de persoane au murit din cauza frigului începând de vineri, şi anume nouă în Polonia - dintre care cinci în noaptea de luni spre marţi, patru în Franţa, trei în Cehia - persoane făr adăpost, cinci în Lituania, două în România - inclusiv o femeie în vârstă de 83 de ani găsită marţi acoperită de zăpadă în stradă - şi o persoană fără adăpost în Italia.

Articolul continuă după reclamă

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În Estonia, frigul a făcut în februarie şapte victime. În Suedia, -39,6°C au fost înregistrate luni în Laponia, iar Austria a înregistrat -25,4° la Flattnitz (sud) - un record în februarie.

Londra a fost afectată marţi de ninsori puternice. Ziarele britanice au publicat fotografii cu canotori pe râul Cam, acoperit de zăpadă, şi valuri îngheţate la Weston-super-Mare.

Măsuri de ultima oră luate de autorități, în plin COD GALBEN: Peste 100 de trenuri şi 11 curse aeriene au fost anulate! ... Medic lovit intenționat de şoferul unui taxi în care se urcase. I-ar fi cerut să nu mai fumeze...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip Sambata, 15.06.2024, 16:00
Campionatele Europene de înot Belgrad 2024 Vezi acum
Citește și
x