Antena Căutare

Gălățenii avertizați de Ro-Alert să se ascundă în beciuri pentru că pot cădea obiecte din spațiul aerian. Despre ce ar fi vorba

Un nou mesaj Ro-Alert a fost emis, vineri seară, pentru localităţile din toată zona de nord a judeţului Tulcea şi zona de graniţă a judeţului Galaţi, prin care oamenii sunt avertizaţi că ar putea cădea obiecte din spaţiul aerian şi sunt sfătuiţi să se adăpostească în beciuri.

Gălățenii avertizați de Ro-Alert să se ascundă în beciuri pentru că pot cădea obiecte din spațiul aerian. Despre ce ar fi vorba Galerie
Gălățenii avertizați de Ro-Alert să se ascundă în beciuri pentru că pot cădea obiecte din spaiul aerian. | Captură Antena3 CNN.

La Galaţi au fost declanşate căutări după ce un apel la 112 a semnalat că ar fi căzut un obiect într-o zonă din apropierea oraşului.

Chestionat dacă autorităţile mai efectuează căutări pentru a se stabili dacă există posibile resturi ale unor drone, în zona Galaţi, şeful Guvernului a răspuns: „Încă nu sunt elemente”.

Citește și: Momentul în care un bărbat bagă mâna în flama artificiilor și hârtie și nimic nu ia foc |Video. Ipoteze după incendiul de la nuntă

Premierul Marcel Ciolacu, despre alertele din Galaţi şi Tulcea privind posibile restul de drone: "Vor fi alarme, e normal. Este frontiera cea mai lungă cu un stat aflat în război"

„Am văzut că au gestionat alarma. Vor fi alarme, e normal. Este frontiera cea mai lungă cu un stat aflat în război”, a afirmat Marcel Ciolacu, sâmbătă la Timişoara, potrivit News.ro.

Conform prefectului judeţului Galaţi, zona a fost izolată. Ministerul Apărării Naţionale a transmis, sâmbătă dimineaţă, că sistemul de supraveghere radar al Armatei României a indicat o posibilă pătrundere neautorizată în spaţiul aerian naţional, cu semnal detectat pe un traseu către municipiul Galaţi.

„În noaptea de 29 spre 30 septembrie, forţele ruse au executat o nouă serie de atacuri asupra unor obiective din Ucraina. În urma detectării unor grupuri de drone care se îndreptau spre teritoriul ucrainean, în proximitatea graniţei cu România, Ministerul Apărării Naţionale a alertat forţele aflate în Serviciul Poliţie Aeriană şi a notificat, începând cu ora 22.38, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă privind instituirea măsurilor de alertare a populaţiei din Judeţele Tulcea şi Galaţi. Sistemul de supraveghere radar al Armatei României a indicat o posibilă pătrundere neautorizată în spaţiul aerian naţional, cu semnal detectat pe un traseu către municipiul Galaţi”, a transmis, sâmbătă dimineaţă, MApN.

Ca urmare, forţe ale ISU, Poliţiei şi Poliţiei de Frontieră au fost redirecţionate către zonele din proximitatea municipiului Galaţi unde a fost înregistrat semnalul radar respectiv.

”Până la acest moment, nu au fost identificate obiecte căzute din spaţiul aerian pe teritoriul naţional. Căutările vor continua şi în cursul acestei zile. La ora 01.41, a fost declarată încetarea măsurilor de alertare în toate zonele vizate”, relatează MApN.

MApN informează în timp real structurile aliate cu privire la situaţiile generate de aceste atacuri, rămânând în contact permanent cu acestea, precizează instituţia.

Citește și: A apărut înregistrarea accidentului de la 2 mai. Cum a intrat Vlad Pascu în tinerii care și-au pierdut viața, Sebi și Roberta

Locul de muncă la care angajatul primește salariu de 4.000 de euro, mai mult decât patronul, însă nu mulți înghesuie să ... Victimele incediului de la nunta din Iark au fost duse pe ultimul drum în sicrie albe. Zid uman în jur, în urmă cenușă |...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x