Antena Căutare

Informații care schimbă calculele pensiilor. Noua lege urmează să fie adoptată: Cum se va stabili, în 2018, venitul unui pensionar

Ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, a vorbit, în emisiunea „Subiectiv”,  despre legea pensiilor și a precizat că acestea au crescut de trei ori în anul 2017.

Ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, a vorbit, în emisiunea „Subiectiv”, despre legea pensiilor și a precizat că acestea au crescut de trei ori în anul 2017.

„Dacă am fi respectat legea pensiilor, așa cum este ea, am fi avut o scădere a punctului de pensie și nu o creștere a lui. Punctul de pensie, noi l-am crescut încă de la 1 iulie, la 1.000 de lei. Nu am dezavantajat pensionarii. Pensia minimă a crescut la 1 iulie 2017, de la 400 de la 520 de lei, avem o creștere de 30%, apoi am avut o creștere pentru luna iulie 2018, punctul acesta este deja aprobat, este o creștere cu 60%, fața de punctul în care noi am preluat guvernare. Din februarie, s-a eliminat CASS-ul și impozitul pe venit, care a ajuns la 0, iar de la data de 1 iulie 2017, punctul de pensie a ajuns la 1.000 de lei. Noi am făcut mod prin acte normative, care sunt în vigoare și am făcut-o legal, pentru a crește pensiile”, a spus ministrul Muncii.

Întrebată când va fi gata legea pensiilor și în cât timp se vor recalcula acestea, ministrul a spus că: „În momentul în care Coaliția va da ok-ul pe legea pensiilor, noi o vom prezenta public, până atunci, nu voi da niciun fel de date din lege, dar este o prioritate în actul de guvernare și trebuie să o adoptăm cât mai repede”.

Olguța Vasilescu a mai precizat și faptul că vor exista scăderi de salarii la stat. „Există salarii care scad la aproximativ 3% dintre bugetari. Legea s-a dezbătut în Parlamentul României, încă de atunci sindicatele au venit să facă lobby, dar am mers pe principii foarte corecte”.

Atenționare meteo! Temperaturile scad brusc: Va fi ger, iar de luni, ninsorile pun stăpânire pe toată țara!... România s-a zguduit din nou! Un cutremur a avut loc în Vrancea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x