Antena Căutare

Ingrijiti exact ca in Danemarca! Copiii de la o cresa din Capitala vor dormi zilnic afara, iarna!

Caliti la minus zece grade Celsius, lasati sa se catere in copaci si sa alerge cat vor. Este noua strategie de educatie folosita intr-o cresa din Capitala. Pentru Romania este o premiera, dar pentru tarile din nordul Europei este o traditie. De fapt, in cresa de la Bucuresti, copiii vor fi ingrijiti exact ca in Danemarca.

“E frig”, spun micutii. Deocamdata, pustii se pot plange, dar de iarna viitoare vor dormi in aer liber, chiar daca termometrele vor arata minus zece grade Celsius. Somnul in frig este o metoda pedagogica importata, in premiera, in Romania. “In Danemarca, noi credem ca cei mici devin foarte puternici si sanatosi daca dorm afara. Ei dorm foarte bine, pentru o lunga perioada de timp, au un somn profund si sunt mai energici cand se trezesc”, considera Trine Holck Grundahl, profesor de pedagogie la Universiatatea “Via”.

Cresa din Bucuresti apartine Directiei pentru Protectia Copilului si are inscrisi copiii proveniti din medii defavorizate. “Ne lipsesc doar carucioarele adaptate. Nu cred ca va fi nicio problema ca o ora si jumatate –doua, la pranz, sa se doarma afara. Daca ploua, sub un sopron amenajat”, a declarat Danut Ioan Fleaca, directorul Directiei pentru Protectia Copilului, sector 1.

Partea buna pentru copii este ca la cresa vor avea program de voie. Doar educatoarele au o lista plina de reguli, iar cea mai importanta este ca atunci cand vorbesc cu cei mici, trebuie sa stea in genunchi.

Danezii tin mult la ingenunchiere pentru a nu minimaliza in niciun fel vointa sau atitudinea copilului. Mai mult, educatoarele vor schimba periodic decorul din sali pentru a oferi copiilor un ambient nou, ceva de explorat mereu.

Mancarea este singurul produs romanesc si tot unicul pentru care se plateste la aceasta cresa, 11 lei pe zi.

Dacia Sandero, lider in clasamentul vanzarilor pe modele din Spania. Totusi, vanzarile celor mai mari importatori de aut... UPDATE! Serban Huidu, patru ani de inchisoare cu suspendare. Verdictul este definitiv, fostul prezentator de televiziune...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x