Antena Căutare

Invazie de ploșnițe în București. Situație alarmantă. Care sunt metodele de eliminare a miilor de insecte

Bucureștiul se confruntă cu o invazie de ploșnițe care fac ravagii în rândul populației. Insectele sunt peste tot, iar oamenii au ajuns la capătul puterilor. Ce este de făcut în astfel de situații alarmante.

Ploșniță care stă pe pielea unui om Galerie
Ploșnițele au invadat Bucureștiul. Metode eficiente prin care pot fi eliminate | Shutterstock

Invaziile de ploșnițe nu sunt de domeniul trecutului. În toamna anului 2023, aceste mici insecte au reapărut și par să facă prăpad în rândul populației în mai multe țări din Europa. După ce Franța a declarat că țara a fost infestată, România pare să se lovească de aceeași problemă.

Ploșnițele invadează Europa. Bucureștiul și toată Franța se află într-o situație scăpată de sub control

Ploșnițele sunt insecte de dimensiuni mici care se hrănesc, din păcate, cu sânge uman. Acestea au o formă plată și o culoare maro sau brun-roșcat la maturitate și alb spre galben atunci când sunt tinere. În cazul în care nu sunt hrănite, culoarea va fi una aproape transparentă.

Ploșnițele trăiesc în interiorul saltelelor, pernelor sau pilotelor și au o activitate crescută în special noaptea. Ceea ce nu știu mulți oameni este faptul că mușcăturile acestora pot creea probleme grave de sănătate.

Citește și: Cum putem preveni răspândirea ploșnițelor de pat

Pe lângă faptul că sunt cât se poate de agasante, insectele care au creat isterie pot fi periculoase atunci când persoanele mușcate sunt alergice la ele. Reacțiile în astfel de cazuri sunt anormale și exagerate și necesită chiar îngrijiri medicale serioase.

De cele mai multe ori, o astfel de mușcătură poate să provoace erupții serioase la nivelul pielii, erupții care nu sunt deloc ușor de suportat. Mușcăturile pot reprezenta probleme grave atunci când pielea suferă modificări precum umflături și roșeață sau chiar vezicule extrem de proeminente.

Mâncărimea este primul simptom care apare în cazul unei infestări cu ploșnițe. Cu toate acestea, mâncărimea este unul dintre cele mai simple probleme create de micile insecte. Unele dintre cele mai grave complicații pot fi reprezentate chiar de vasculită sau zone necrozate.

Citește și: Tot ce trebuie să știi despre deratizare ploșnițe

Efectele mușcăturilor pot să apară imediat sau la câteva zile distanță. Printre aceste se pot regăsi

  • senzație de arsură
  • senzație de durere
  • senzație de prurit
  • umflătură roșie cu vârf negru
  • urticarie
  • erupții inflamate
  • vezicule

Printre principalele reacții severe cauzate de mușcăturile de ploșnițe sunt enumerate următoarele:

  • febră
  • senzație de greață
  • semne ale gripei
  • limbă umflată
  • bătăi neregulate ale inimii
  • respirație îngreunată

Citește și: Invazie de ploșnițe în Târgu Mureş, locuitorii sunt disperați

Cum se tratează mușcăturile de ploșnițe

În general, mușcăturile pot trece de la sine, însă există și câteva metode prin care acestea pot fi tratate, astfel încât aspectul lor să fie îmbunătățit.

Una dintre metode de tratare este de a folosi creme cu substanță activă din gama steroizilor. Acestea pot fi găsite în farmacii atât fără prescripție medicală, cât și în baza unei rețete. Acest tip de substanță activă are rolul de a reduce senzațiile de mâncărime și inflamația.

Un alt medicament în acest sens poate fi reprezentat de un antihistaminic administrat pe cale orală, care, de asemenea, acționează asupra mâncărimilor și a senzației de arsură.

Citește și: Cum scapi de musculițele din casă și de insecte fără spray-uri chimice. Ingredientele care se găsesc în casa oricui

Analgezicele reprezintă o altă variantă eficientă pentru durere și inflamație. Acestea funcționează foarte bine la majoritatea persoanelor.

Gheața poate ajuta, de asemenea, la reducerea mâncărimilor și inflamațiilor de la nivelul pielii.

Care sunt cele mai eficiente metode de eliminare a ploșnițelor

Specialiștii recomandă o serie de metode prin care micile insecte pot fi eliminate definitiv. Pentru o eliminare completă și corectă este bine să aveți în vedere toate variantele enumerate.

O primă posibilitate este de a aspira și curăța cu abur fierbinte podelele, mobilierul, saltelele, pernele și păturile din toată locuința.

Spălarea lenjeriilor de pat, a draperiilor și a îmbrăcămintei este esențială pentru rezultatul dorit. În astfel de situații se recomandă cea mai mare temperatură pe care o are mașina de spălat sau uscătorul.

Umplerea golurilor dintre perete și plite sau mobilier cu un material specific este la fel de importantă, deoarece ploșnițele se pot ascunde chiar și în locurile cel mai puțin bănuite.

Citește și: FOTO | Dicționarul mușcăturilor de insecte. Cum recunoști rănile provocate de căpușe, păianjeni, purici, țânțari sau ploșnițe

Pe lângă cele trei metode enumerate mai sus, este important să apelezi la o firmă specializată în exterminarea insectelor. Deși costul unei astfel de intervenții este unul mare, aceasta este varianta cea mai rapidă și sigură din punct de vedere medical.

Ce spune Raed Arafat, la origine palestinian, despre conflictul armat din Israel. Declarațiile la cald despre situația t... Alertă alimentară! Un lanț de magazine scoate de la vânzare un produs care ar putea conține bucăți de plastic...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x