Antena Căutare

Loc sfânt amenințat de un incendiu în Israel. Biserica este construită în locul în care Iisus s-a schimbat la față

Un incendiu a izbucnit în apropierea unui loc sfânt creștin din Israel, călugării Bisericii Schimbării la Faţă, de pe Muntele Tabor au fost evacuați în noaptea de joi spre vineri.

Un incendiu a izbucnit în apropierea unui loc sfânt creștin din Israel, călugării Bisericii Schimbării la Faţă, de pe Muntele Tabor au fost evacuați în noaptea de joi spre vineri.

Incendiul a izbucnit la poalele muntelui unde este situată biserica și nu a fost provocat de o mână umană.

"Propagarea focului spre vârful muntelui este consecinţa directă a neglijenţei statului în ceea ce priveşte infrastructura de bază a Muntelui Tabor", a afirmat Custodia Țării Sfinte într-un comunicat.

Biserica Schimbărea la Față este vizitată de sute de mii de pelerini creștini în fiecare an. Aceasta este construită, potrivit tradiției creștine, în locul unde s-a produs schimbarea la față a lui Iisus. Doisprezece călugări au fost evacuați în urma incendiului.

"Pompierii încearcă de joi după-amiază să stingă un incendiu care se apropie de biserica de pe Muntele Tabor. Zeci de pompieri sunt la faţa locului", a declarat un purtător de cuvânt al pompierilor.

"De ani de zile, bisericile creştine au avertizat autorităţile şi au cerut o alimentare cu apă normală pe vârful muntelui, aşa cum prevede legea", a adăugat custodia.

Lac de basm în România, alungă depresia și gândurile rele... Vrancea: O femeie şi fiica ei, la spital după ce au fost atacate de un urs, în apropierea unui drum judeţean...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x