Antena Căutare

"Marele zid tiganesc" s-a finalizat: Constructia desparte romii de restul baimarenilor

Primarul din Baia Mare a terminat constructia zidului care desparte o comunitate de romi de restul localnicilor. Baimarenii nu par multumiti de masura luata de autoritati si sustin ca, in continuare, strazile sunt pline de gunoaie.



Gardul are o inaltime de aproape doi metri si este lung de aproape 100. Primarul spune ca, astfel, comunitatea va fi protejata de accidentele grave care se petrec in zona din cauza soselei dimprejur. Cei care locuiesc in blocurile sociale sunt nemultumiti.

"Inaltimea inca e foarte mare, trebuia mai jos, e deja puscarie curata", spun romii nemultumiti.

Articolul continuă după reclamă

Baimarenii insa doreau un zid putin mai inalt.

"Gardul asta e prea mic inca, prea mic, trebuia sa-l faca de trei metri. Eu as vrea mai mare, sa nu arunce pietre, noroi", spune un baimarean.

"Pentru noi e foarte bun, dar nu-i rezolvata in totalitate problema. Tot pe strada vin, tot arunca mizerie", adauga un alt locuitor din oras.

Gardul din beton urmeaza sa fie vopsit, iar inaugurarea va avea loc pana la sfarsitul acestei saptamani. Pe langa zidul de beton, primaria intentioneaza sa monteze si sisteme de supraveghere.

La sfarsitul lunii iunie, primarul din Baia Mare anunta ca a luat o decizie controversata. Organizatiile care lupta pentru drepturile omului au luat foc. La fel si o parte dintre localnici.

Citeste si Antena3

Primul caz de infectare cu virusul West Nile din acest an, confirmat în Galaţi... VIDEO! Covasna: Gospodarii au inlocuit culturile de cartofi cu cele de trandafiri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip Sambata, 15.06.2024, 16:00
Campionatele Europene de înot Belgrad 2024 Vezi acum
Citește și
x