Antena Căutare

Marturii de pe autostrada groazei: "Ne-a luat in plin! Ne-a spulberat vreo 7-8 metri!"

A curs din nou sange romanesc pe o sosea straina! Trei romani au murit si 18 au fost raniti in Ungaria, dupa ce microbuzul lor a fost spulberat de un TIR. Romanii, care se intorceau in Italia dupa vacanta petrecuta in tara, erau ultimii intr-o coloana formata pe autostrada. Au fost loviti cu putere din spate si striviti intre alte doua microbuze si cinci masini. Un accident in lant cu 30 de victime. In ajutorul romanilor au plecat, cu un avion militar, patru medici, sapte asistente si secretarul de star Raed Arafat.

Autostrada M5, ora locala 5:40. La 25 de kilometri de Budapesta, zeci de masini raman blocate in trafic.

"Impactul a fost atat de violent, incat a ramas practic o jumatate din masina! Mergeau in coloana , el era in banda intai, toata lumea era cu avariile aprinse. S-a oprit traficul. Am ajuns acolo, am dat pe avarii din timp, am oprit masina. Sunt oameni care isi terminasera vacanta, practic se intorceau la lucru in Italia", spune Sorin Amariei, administratorul firmei de transport.

Microbuzul plin cu romani era ultimul in coloana. Din spate, un TIR a venit cu viteza si l-a izbit in plin, fara sa franeze.

"Ne-a luat in plin, ne-a spulberat vreo 7-8 metri!", a declarat Vasile Huruianu, soferul microbuzului.

Ei si-au vazut viata prin fata ochilor. 21 de romani, prinsi ca intr-o menghina intre un TIR, trei microbuze si cinci masini. Trei dintre ei au pierit in impact.

Soferul TIR-ului inmatriculat in Bulgaria ar fi adormit la volan. N-a vazut coloana din fata lui si a provocat, intr-o clipa, un carambol cu un bilant socant: trei morti, 30 de raniti. Pe autostrada groazei, s-au auzit strigate de ajutor in turca, in sarba si mai ales in romana.

15 ambulante si doua elicoptere au dus ranitii, rand pe rand, la patru spitale din Budapesta. In total, 18 romani cu fracturi si traumatisme.

Romania le-a sarit in ajutor. Victimele vor fi aduse acasa cu un avion militar, printr-o operatiune de salvare condusa de Raed Arafat.

Toti cei 21 de romani plecasera din Galati si se indreptau spre Milano. Drumul le-a fost curmat brutal langa Budapesta.

Trei dintre ei nu se vor mai intoarce niciodata. O tanara de 29 de ani si doi barbati au pierit departe de casa, intr-o tragedie care indoliaza, din nou, Romania

GALERIE FOTO! Lectie de patriotism! Un oltean in jurul lumii, de dragul tarii... Interviu in EXCLUSIVITATE! Mama regretatului Ion Dolanescu implineste 101 ani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x