Antena Căutare

Meteorologii anunță! Cum va fi VREMEA de Înviere și în zilele de Paște

Sărbătoarea Învierii Domnului se apropie cu pași repezi, iar mâine seară toți creștinii se vor îndrepta către Biserici pentru a lua lumină.

Sărbătoarea Învierii Domnului se apropie cu pași repezi, iar mâine seară toți creștinii se vor îndrepta către Biserici pentru a lua lumină.

Cum va fi vremea este întrebarea de pe buzele celor mai mulți dintre noi. Ploile și frigul din ultimele ne-au cam dat bătai de cap, însă meteorologii par să vină cu vești bune!

Vineri, norii acoperă mare parte din ţară, în sudul centrul şi estul teritoriului ploile sunt prezente întreaga zi, şi vorbim de cantităţi cumulate ce atting 15....20 de l/mp, ba chiar depăşesc izolat 25 l/mp în Oltenia, Muntenia şi zona Carpaţilor de Curbură, scrie romaniatv.net.

Sâmbătă însă, vremea se îndreaptă şi se încălzeşte, maximele zilei se încadrează între 14 grade în depresiuni până la 21 de grade în Maramureş. Soarele câştigă teren în mare parte din ţară şi doar prin vest norii încă stau adunaţi şi lasă ploi la nivel local, însă în rest numai cu totul izolat mai cad câteva picături. Iar vântul se domoleşte şi el şi doar pe crestele înalte de munte se arată ceva mai alert.

În Bucureşti norii persistă peste zi şi temporar mai plouă, vântul încă mai da semne de agitaţie, dar la amiază vor fi aproximativ 16 grade Celsius, cam cât ar trebui la această dată.

Duminică vremea se încălzeşte în mare parte din ţară, soarele este tot mai prezent în prima zi de Paşti, când doar în vestul ţării încă trenează nori ce aduc ploi la nivel local. Vântul nu se mai agită decât pe crestele înalte de munte şi la amiază vor fi temperaturi între 14 şi 21 de grade.

În Bucureşti vremea se încălzeşte, deasemenea, aproximativ 19 grade vor indica termometrele la amiază, cu doar câţiva nori în orele dimineţii, apoi soare pe săturate şi vânt liniştit.

În ziua următoare, a doua a sărbătorilor pascale, chiar spre 24 de grade se avântă mercurul din termometre în sudul şi sud-estul ţării. Apoi însă, ploile revin şi temperaturile mai scad, apropiindu-se de normalul perioadei.


Cum era întâmpinat Paştele în satul tradiţional românesc... Vadim Tudor, așa cum NICIODATĂ nu l-ai mai văzut! Iată-l cum recită cu patos o poezie religioasă!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x