Antena Căutare

Meteorologii spun că iarna vine devreme anul acesta! ANM: Viscolul și ninsorile încep din noiembrie!

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a avut vineri o primă videoconferinţă cu prefecţii pe tema vremii. Ministrul a făcut un apel către toate autorităţile locale să îşi încheie contractele de deszăpezire, astfel încât condițiile meteo să nu-i ia prin surprindere.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a avut vineri o primă videoconferinţă cu prefecţii pe tema vremii. Ministrul a făcut un apel către toate autorităţile locale să îşi încheie contractele de deszăpezire, astfel încât condițiile meteo să nu-i ia prin surprindere.

"Chiar dacă vremea este frumoasă, nu vreau să pierdem din vedere că iarna bate la uşă. Se impune să luăm măsuri pentru fiecare judeţ în parte, dar şi la nivel central. Prefecţii au obligaţia să se asigure şi să ne asigure că autorităţile locale au stocurile cu materialele antiderapante şi utilaje pe care să le folosească în situaţii de nevoie. Eu am făcut o evaluare a acestei situaţii şi, la o primă vedere, pot spune că se poate şi mai bine", a transmis Carmen Dan.

"Suntem datori să îi punem pe cetăţeni la adăpost. În ceea ce priveşte MAI, prioritatea noastră este gestionarea situaţiilor de urgenţă. Rog direcţiile de sănătate publică să îşi actualizeze listele cu persoanele care necesită dializă şi cu femeile însărcinate. Solicit autorităţilor să se îngrijească pentru ca acele spaţii destinate adăpostului să fie ok", a mai spus ministrul.

Florinela Georgescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie, a precizat că fenomenele meteo extrem vor avea parte abia în a doua parte a iernii, în rest temperaturile se vor menține la limita climatologică a fiecărei perioade din an. În schimb, la munte, ar putea să cadă cantități de zăpadă însemnate și să apară chiar viscolul.

Anunț de ultimă oră de la Guvern: ”Românii trebuie să știe că NU scad salariile! Unele vor rămâne la fel, altele vor cre... Au sunat la 112 pentru ajutor când au constatat că nu pot ieși! Turiști uitați și închiși din greșeală în Turnul Sfatulu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x