Antena Căutare

Mii de români trăiesc din ajutor social, chiar dacă li se oferă o alternativă mai bună! Ce sumă primesc

Mii de români trăiesc dintr-un ajutor social sau muncesc cu ziua. Le e greu, dar mulţi nu acceptă nici măcar acum să înveţe, deşi a fost conceput un program special pentru ei. Ce sumă primesc?

Mii de români trăiesc din ajutor social, chiar dacă li se oferă o alternativă mai bună! Ce sumă primesc
Mii de români preferă ajutorul social decât mersul la școală

Mii de români trăiesc dintr-un ajutor social sau muncesc cu ziua. Le e greu, dar mulţi nu acceptă nici măcar acum să înveţe, deşi a fost conceput un program special pentru ei. Ce sumă primesc?

Acest bărbat are 45 de ani. Dar până la această vârstă, n-a reuşit să termine decât două clase. Nu ştie bine nici să scrie şi nici să citească. Cu greu duce un trai decent, ocazional.

Trăieşte din ajutorul social. E şi motivul pentru care a venit la agenţia de ocupare a forţei de muncă din Buzău să-şi reînnoiască viza, aşa cum face la fiecare jumătate de an, pentru a lua ajutorul social. De data asta, a primit şi o propunere: aceea de a se apuca de învăţat. Şi este dispus să accepte a doua şansă.

Mulţi dintre cei care primesc venitul minim garantat prin ajutor social nu fac însă asta. Se mulţumesc cu banii şi cu o semnătură de formă. Şi refuză să meargă din nou la şcoală, chiar dacă există un program special conceput pentru ei.

Reacția soției polițistului pedofil! Femeia a dezvăluit detalii la care nimeni nu s-ar fi așteptat! Ce se întâmpla seara când ajungea acasă

Raluca Cherciu, consultant superior AJOFM Buzău:

„Le oferă două şanse în plus cel puţin: una de a face cursurile de calificare pe care agenţia le oferă, doi de a-şi găsi un loc de muncă, nu neapărat mai bine plătit, ci de a-şi găsi un loc de muncă, pentru că angajatorul poate solicita minim opt clase.

În prezent, ajutorul social nu depășește câteva sute de lei (vezi aici)

Zilnic, la nivelul judetului Buzău, sunt disponibile 300 de locuri de muncă. AJOFM Buzău a inregistrat la finalul anului trecut o rata a somajului de 8,59 la suta, judetul situandu-se pe unul din primele locuri din tara din punct de vedere al numarului de someri. În aceste condiţii, cei care primesc ajutor social sunt tot mai mulţi. Şi fără şcoală

Ionel Tociu, director AJOFM Buzău:

„3064 de persoane sunt persoane fără studii, deci nu au venit la şcoală o oră în viaţa lor. 3368 de persoane au şcoală generală incompletă”

Asta înseamnă că aproape jumătate din beneficiarii venitului minim garantat asigurat de ajutorul social sunt analfabeti. Mai exact, peste 40%.

SCANDAL monstru cu trei zile înainte de începerea școlii. Se suspendă cursurile?! Toți elevii și părinții trebuie să afl... Revoltător. Ce s-a întâmplat cu cea mai veche statuie a lui Eminescu în această dimineață: „Am crezut că e O GLUMĂ PROAS...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x