Antena Căutare

Ministerul Muncii vrea ca pensionarii sa se intoarca la munca

Ministerul Muncii ar vrea ca pensionarii sa se intoarca la munca. Nu se stie cum sau unde vor lucra, dar un lucru e cert. Varstnicii care au pensii de la o mie cinci sute de lei in sus, si se vor angaja la stat, vor ramane doar cu salariul de la noul loc de munca.

Ministerul Muncii spune ca vrea sa-i ajute pe varstnici sa aiba o batranete activa, asa ca s-a gandit sa infiinteze Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca pentru persoanele varstnice. De asemenea vor sa ofere anumite indemnizatii angajatorilor pentru a-i impinge sa angajeze oameni care au trecut de varsta de 60 de ani, insa n-au stabilit sumele pe care le vor acorda.

Batranii vor putea fi angajati in toate domeniile, important este sa se hotarasca ei, unde si cum vor sa munceasca. Problema este ca in acest moment nu exista locuri de munca nici macar pentru absolventii de facultate, cu atat mai putin pentru persoanele varstnice. Exista insa solutii, de exemplu Centrul de zi pentru batrani, acolo unde persoanele in varsta vin si au diferite activitati zilnice. Batranii croseteaza diferite hainute pe care apoi le vand la preturi foarte mici.


Centrul de zi nu este finantat de stat, ci traieste din sponsorizari si din donatii. Pensionarii sunt ajutati cu diferite consultatii medicale gratuite sau cu alimente pe care nu si le pot permite.


foto: Intact Images

SOCANT! Tatal si copii disparuti, gasiti pe fundul Lacului Tarnita... Linia de metrou Eroilor-Drumul Taberei ar putea fi extinsa pana in Prelungirea Ghencea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x