Antena Căutare

Ministrul Muncii refuza majorarea pensiilor de la 1 septembrie

Organizatiile pensionarilor i-au cerut ministrului Muncii sa propuna Guvernului indexarea pensiilor de la 1 septemprie 2011, si nu de la 1 ianuarie 2012, dar Sebastian Lazaroiu le-a transmis ca nu se poate.

Potrivit unui comunicat al Federatiei Nationale a Sindicatelor Pensionarilor din Romania, aceasta masura este justificata, deoarece a scazut puterea de cumparare a pensiilor care, nu numai ca nu au crescut - in ultimii doi ani au fost inghetate - ci au inregistrat o diminuare a cuantumului prin aplicarea contributiei de 5,5% pentru asigurarile de sanatate.

De asemenea, pensionarii i-au cerut ministrului sa propuna Guvernului sa aprobe aplicarea si in cazul cotei de asigurari de sanatate, reglementarea privind impozitarea pensiilor.

"In conjunctura actuala se cere moderatie, nu este posibila deocamdata indexarea pensiilor si a elogiat masurile de austeritate aplicate de Guvern anterior", a raspuns ministrul la finalul discutiilor din cadrul intalnirii, intr-un mod lapidar, dupa cum sustin pensionarii.

Acum o saptamana, ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Ialomitianu, a declarat ca "de la 1 ianuarie 2012 cresc pensiile. Acest lucru a fost deja negociat cu FMI-ul, iar pensiile vor creste, in urma aplicarii ratei de inflatie si a cresterii cu 50% a salariului mediu, potrivit Legii Pensiilor".

Sursa: Jurnalul National

stire de test... O judecatoare de Iasi a inventat spaga sub forma de imprumut...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x