Antena Căutare

Premierul Victor Ponta a convocat comandamentul de iarna. Autostrada A1, inchisa din cauza zapezii

Ninsoarea si viscolul au ingreunat circulatia pe mai multe drumuri din tara. Autostrada Arad-Timisoara a fost inchisa traficului timp de cinci ore pentru ca utilajele de deszapezire sa intervina. Si in Capitala prima ninsoare a creat ceva probleme in trafic, iar trenurile au avut intarzieri de zeci de minute. Premierul Victor Ponta a convocat pentru ora 13.00 Comandamentul de iarna

Potrivit Centrului Infotrafic din cadrul Politiei Romane, acestea sunt drumurile cu probleme:

- Autostrada A1 Timisoara – Arad este inchisa circulatiei rutiere

- In judetul Prahova, traficul vehiculelor grele este restrictionat pe DN1A;

- Incepand de aseara, autoritatile sarbe au restrictionat traficul autovehiculelor grele care intra pe teritoriul Serbiei prin punctele de trecere a frontierei cu Romania.

Pana la ridicarea restrictiei, autoritatile romane au luat masura stocarii autovehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7.5 tone, care se indreapta inspre teritoriul sarbesc, in parcari din judetele Mehedinti si Timis.

Prognoza meteo pentru zilele urmatoare:

IN TARA

LUNI (10 decembrie)
Vremea va fi rece, geroasa noaptea mai ales in Transilvania si nordul Moldovei. In jumatatea de est a tarii cerul va fi mai mult noros si, indeosebi in prima parte a zilei, va ninge pe arii relativ extinse. Exceptie va face Dobrogea, unde precipitatiile vor fi predominant sub formã de ploaie. In vestul si sud-vestul teritoriului, innorarile vor fi temporare si doar izolat va ninge slab. Vantul va avea unele intensificãri, iar in primele ore va viscoli ninsoarea in Muntenia, sudul Moldovei precum si in zona Carpatilor de Curbura. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -6 si 4 grade, mai ridicate in Dobrogea, iar cele minime intre -10 si 0 grade, mai scãzute in nord, in centru si in depresiuni, unde valorile vor fi in jur de -15 grade. In sud-estul teritoriului vor fi conditii de polei. Presiunea atmosferica va creste usor.

MARTI (11 decembrie)
Vremea se va mentine rece pentru aceasta data. Innorãrile se vor accentua treptat si va ninge in sud-vestul tarii, iar spre searã si noaptea vor cãdea precipitatii predominant sub formã de ninsoare si in celelalte regiuni. Pe litoral vor fi ploi, lapovite, ninsori si conditii de polei. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificãri in sudul si sud-estul teritoriului si in zona de munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, in general, intre -7 si 3 grade, iar cele minime intre -11 si -2 grade, mai ridicate in Dobrogea panã in jur de 2 grade.Presiunea atmosferica nu va avea variatii semnificative.

MIERCURI (12 decembrie)
Vremea va fi rece, local geroasã noaptea indeosebi in nordul si in centrul tãrii. Cerul va fi temporar noros si in cursul zilei va ninge in cea mai mare parte a tãrii, iar pe litoral vor mai fi si precipitatii sub formã de lapovitã sau ploaie. Vantul va sufla moderat, cu unele intensificãri, mai ales ziua, in jumãtatea sudicã a teritoriului si la munte. Temperaturile maxime se vor situa intre -7 si 3 grade, iar cele minime vor fi cuprinse intre -11 si -3 grade, usor mai coborate in regiunile nordice si centrale, panã spre -14 grade. Spre sfarsitul intervalului in zonele joase vor fi conditii de ceatã.

IN BUCURESTI

LUNI (10 decembrie)
Vremea va fi rece, geroasa noaptea mai ales in Transilvania si nordul Moldovei. In jumãtatea de est a tarii cerul va fi mai mult noros si, indeosebi in prima parte a zilei, va ninge pe arii relativ extinse. Exceptie va face Dobrogea, unde precipitatiile vor fi predominant sub formã de ploaie. In vestul si sud-vestul teritoriului, innorãrile vor fi temporare si doar izolat va ninge slab. Vantul va avea unele intensificãri, iar in primele ore va viscoli ninsoarea in Muntenia, sudul Moldovei precum si in zona Carpatilor de Curburã. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -6 si 4 grade, mai ridicate in Dobrogea, iar cele minime intre -10 si 0 grade, mai scãzute in nord, in centru si in depresiuni, unde valorile vor fi in jur de -15 grade. In sud-estul teritoriului vor fi conditii de polei.Presiunea atmosferica va creste usor.

MARTI (11 decembrie)
Vremea se va mentine rece pentru aceastã datã. Innorãrile se vor accentua treptat si va ninge in sud-vestul tãrii, iar spre searã si noaptea vor cãdea precipitatii predominant sub formã de ninsoare si in celelalte regiuni. Pe litoral vor fi ploi, lapovite, ninsori si conditii de polei. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificãri in sudul si sud-estul teritoriului si in zona de munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, in general, intre -7 si 3 grade, iar cele minime intre -11 si -2 grade, mai ridicate in Dobrogea panã in jur de 2 grade.Presiunea atmosferica nu va avea variatii semnificative.

MIERCURI (12 decembrie)
Vremea va fi rece, local geroasã noaptea indeosebi in nordul si in centrul tãrii. Cerul va fi temporar noros si in cursul zilei va ninge in cea mai mare parte a tãrii, iar pe litoral vor mai fi si precipitatii sub formã de lapovitã sau ploaie. Vantul va sufla moderat, cu unele intensificãri, mai ales ziua, in jumãtatea sudicã a teritoriului si la munte. Temperaturile maxime se vor situa intre -7 si 3 grade, iar cele minime vor fi cuprinse intre -11 si -3 grade, usor mai coborate in regiunile nordice si centrale, panã spre -14 grade. Spre sfarsitul intervalului in zonele joase vor fi conditii de ceata.

Foto: Intact Images

Sursa: Antena 3

EXCLUSIV! Apa colorata pe post de parfum. Cum sa-ti dai seama daca produsul e original... Seful ANM: Joi noapte vor fi -20 de grade in Bucuresti! De maine, cod galben de ninsori si viscol...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x