Antena Căutare

Noi schimbări în ceea ce privește Facebook și alte rețele sociale

Comisia Europeană vrea ca grupurile de Internet precum Facebook, divizia YouTube a Google şi Twitter să facă mai mult pentru eliminarea conţinutului extremist de pe platformele lor, transmite Reuters citată de Agerpres.

Noi schimbări în ceea ce privește Facebook și alte rețele sociale
| pixabay.com

Comisia Europeană vrea ca grupurile de Internet precum Facebook, divizia YouTube a Google şi Twitter să facă mai mult pentru eliminarea conţinutului extremist de pe platformele lor, transmite Reuters citată de Agerpres.

Comisarul pentru securitate al UE, Julian King, a spus că, deşi s-au făcut progrese, sunt necesare eforturi suplimentare.

Nu am ajuns încă la destinaţie. Suntem de doi ani pe acest drum: pentru a ajunge la destinaţia finală, trebuie să ne intensificăm eforturile”, a spus King în discursul de încheiere a celei de-a treia reuniuni a EU Internet Forum, care reuneşte Comisia Europeană, statele membre, instituţii care aplică legea şi companii din sectorul tehnologiei.

UE a anunţat că va prezenta reglementări în domeniu anul viitor, dacă nu va fi mulţumită de progresele făcute de companiile de tehnologie pentru eliminarea conţinutului extremist. În Germania va intra în vigoare la 1 ianuarie o lege referitoare la conţinutul care propagă ura online.

Comisia Europeană vrea să evite ca statele naţionale să adopte legi separate, favorizând au abordare de auto-reglementare.

Comisia vrea ca aceste companii să folosească mai mult tehnologiile de detectare automată şi să intervină mai rapid în urma sesizărilor venite din partea statelor membre şi Europol.

Facebook a anunţat săptămâna trecută că elimină 99% din conţinutul legat de grupările Stat Islamic şi al Qaeda înainte de a fi solicitată să o facă.

Organizaţia non-profit The Counter Extremism Project (CEP) a apreciat că eforturile companiilor sunt încurajatoare, dar nu a susţinut puternic auto-reglementarea.

”În schimb, obiectivul EU Internet Forum ar trebui să fie crearea unor politici concrete la nivelul industriei de profil, referitoare la blocarea sau eliminarea rapidă a conţinutului ilegal şi punerea fermă în aplicare a politicilor respective”, a spus David Ibsen, director general al CEP.

Veste importantă pentru toţi românii! Câte zile libere vom avea în 2018!... Veninul devine medicament. Cum va fi tratat diabetul cu substanțele prezente în corpul animalelor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x