Antena Căutare

O romanca, la conducerea uneia dintre cele mai mari companii de transport rutier din Canada

O romanca de numai 23 de ani se afla la conducerea uneia din cele mai mari companii de transport rutier din provincia canadiana Quebec. O companie in care toti angajatii sunt, si ei, romani. Sefa lor, Andreea Crisan, este privita cu admiratie si respect in industria transporturilor din Canada, dupa ce si-a inceput cariera la o varsta frageda.

Andreea Crisan a emigrat in Canada, impreuna cu parintii, cand avea noua ani. Un an mai tarziu, la o varsta la care alte fetite se jucau cu papusile, Andreea devenise copilotul tatalui sau in curse de mii de kilometri prin America de Nord. Tanara romanca isi aminteste cu nostalgie de acele vremuri de inceput, destul de grele, dar frumoase.

La inceput, viata din Canada nu a fost prea usoara. Tatal sau primea doar refuzuri in toate incercarile de a-si gasi de lucru. Bariera limbii si lipsa de experienta pe piata muncii canadiene pareau de netrecut pentru Ilie Crisan. Insa, dupa luni de zile de cautari, o companie de transport l-a acceptat, dar numai in calitate de subcontractor. Asa a fost achizitionat primul camion, dupa care au urmat altele.

Cand firma a implinit zece ani de activitate, Ilie Crisan i-a predat stafeta fiicei sale, Andreea. In prezent, compania Andy Transport detine 100 de camioane pe care lucreaza 150 de romani, soferi sau mecanici.

"Cred ca la inceput nu a fost numai ca am vrut sa ajutam romani, dar era cercul nostru de cunoscuti, de prieteni si asa s-a desfasurat la inceput, pe cand acuma preferam sa lucram cu romani, cu oameni pregatiti, muncitori, foarte harnici. Alte comunitati fac acelasi lucru, isi dau business-ul la altul sau se angajeaza unii pe altii. De ce sa nu facem si noi la fel, sa ne ajutam in comunitate, cat putem?", spune Andreea.

Dupa o saptamana de drumuri lungi, soferii si familiile lor se aduna in curtea companiei si savureaza din plin o bere si preparate la gratar.

Sunt momentele in care romanii de la Andy Transport isi reincarca bateriile pentru o alta cursa de mii de kilometri.

Toma Coconea, erou in cursa Alpilor: "A fost o lupta cu corpul meu, cu hipotermia!"... Urmeaza o saptamana de foc! ANM a emis o avertizare meteo de canicula...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x