Astfel, pacientii sunt serviti direct din trei galeti mari. Niciuna nu este acoperita. Mancarea este pusa in farfurii direct cu polonicul. Unul de colectie, cu smaltul sarit. Fotografiile au fost facute de un pacient. Pentru jurnalisti, conducerea spitalului are galeti special, noi si acoperite. In ele sunt asezate alte recipiente de plastic in care se “De regula alimentele se transporta in recipienti de inox cu capac”, sustine Alexandru Balescu, directorul DSP Brasov.
Sefii spitalului din Fagaras sustin ca galeata i-a salvat dintotdeauna. “Mancarea este data pacientilor de ani de zile, probabil de la infiintarea spitalului”, afirma Constantin Grigorita, directorul medical al spitalului din Fagaras. Bolnavii ii sar in ajutor, multumiti ca primesc portia zilnica.“Mancarea este buna, cat poate sa fie de buna in spital”, spun oamenii.
Directia de Sanatate Publica din Brasov va verifica circuitul hranei in spitalul din Fagaras pentru a stabili daca mancarea este sau nu servita cum trebuie.