Antena Căutare

Pitesti: Sute de pensionari s-au calcat in picioare pentru a primi un ajutor de 30 de lei

O portie de umilinta, imediat dupa Craciun. Cu asta au fost intampinati azi sute de oameni, la casa de ajutor reciproc a pensionarilor din Pitesti. S-au imbulzit, s-au calcat in picioare, unii si-au pierdut chiar si cunostiinta. Totul, pentru ajutorul de 30 de lei oferit de reprezentantii CAR. Batranii au dat uitarii boala si aproape ca si-au dat duhul la cozile umilintei.

Nevoia e mai puternica si mai crunta decat boala. Iar asta se vede, se simte si se traieste la cozile saraciei. O femeie, cazuta in fata jandarmilor, a fost operata la inima, insa a indurat durerile, imbulzeala si umilinta pentru 30 de lei. Nu e mult, dar pentru pensionarii saraci ai Romaniei face diferenta intre foame si o masa de Anul Nou. Initial nici n-a vrut sa auda de spital. Asta ar fi insemnat ca-si pierde randul.

Oriunde intrebi, acelasi raspuns. Banii primiti nu sunt multi. Dar sunt mai multi decat au ei in buzunare. Si mai multi decat ar fi sperat sa primeasca.

Disperarea si saracia i-au facut pe oameni sa nu mai fie umani. Zvonul ca banii nu vor ajunge pentru toata lumea i-a sa se calce in picioare. Doar astazi mai puteau primi ajutorul de la CAR. A fost nevoie de interventia jandarmilor pentru ca lucrurile sa nu degenereze.

Un episod similar a avut loc la CAR anul trecut, de Paste, cand oamenii s-au imbulzit sa ia pungi cu alimente.

Programul RATB de Revelion. Cat de des vor circula autobuzele si tramvaiele in noaptea dintre ani... Anul Nou vine cu ger in toata tara. Afla cum va fi vremea in zilele care urmeaza...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x