Antena Căutare

Povestea impresionanta a primului angajat cu sindromul Down din Romania

Un tanar diagnosticat in urma cu 31 de ani cu sindromul Down demonstreaza ca ambitia este mai presus de orice. Serban Nicolescu este sportiv de performanta si prima persoana cu aceasta afectiune medicala care a fost angajata cu carte de munca, in Romania.

Serban a fost angajat de fundatia Special Olympics, iar colegii lui se descurca cu greu cand el nu este la birou. “Pot sa va spun ca ne este foarte greu cand nu este Serban pentru ca suntem uneori 10 oameni in birou si in acelasi timp se intampla sa sune interfonul, sa vina un curier, sa sune si telefoanele”, a declarat o colega de-a lui Serban.

Tanarul se lupta cu o maladie incurabila, dar asta nu l-a boborat. Este chiar mai optimist decat multi oameni perfect sanatosi: “Va garantez eu ca sindrom Down nu este nici o boala. Este o maladie a cromozomilor. Nu exista tristete. Pe primul loc este fericirea in viata. Nu trebuie sa traim trecutul. Trebuie sa traim viitorul, prezentul”.

Cu greu gasesti lucruri pe care Serban nu le poate face. Canta, danseaza, inoata, face sport de performanta si are acasa un manunchi intreg de medalii. Cea mai importanta victorie a obtinut-o acum sase ani, cand a devenit primul roman cu sindrom Down angajat cu carte de munca.

“Dimineata, zilnic stau cateva ore la calculator, dar eu cand ajung acasa mai stau si cateva ore la laptop., deci nu se compara laptopul cu calculatorul. In Word, in Excel, in documente diverse, mai execut si de la sefa, de la colega”, a declarat tanarul.

Alaturi i-au fost mereu parintii. Tatal sau, "maestrul" asa cum ii spune Serban, nu l-a scapat nici o clipa din ochi. “Munca, munca si iar munca. Asta a fost raspunsul si asta am si facut. Tot timpul ne-am ingrijit cu el sa faca ce trebuie, adica ce poate sa faca”, a declarat tatal lui Serban.

In Romania, circa 50.000 de persoane sunt diagnosticate cu Sindromul Down.

Un primar din Calarasi ar fi vandut un pod pentru a strange bani de campanie... Spitalul Gaesti, raiul cainilor fara stapan ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x