Antena Căutare

Primul adapost din tara pentru caini, magari si cai a fost inaugurat la Cernavoda

De ziua mondiala a animalelor a fost inaugurat, la Cernavoda, primul adapost din tara pentru caini, magari si cai. Este si primul construit din fonduri europene, la initiativa unei iubitoare de animale din Italia. A strans deja peste 400 de suflete langa ea.

Sutele de caini au ajuns in adapost dupa ce au fost abandonati pe strada de proprietarii lor. Unii au ajuns aici infometati, deshidratati sau chiar grav raniti. Este si cazul catelusului Caio, care se pregateste sa plece in Suedia.

"E baietel, il cheama Caio si a fost adus aici batut de alti caini, foart grav ranit. Dupa 3 luni a venit stapanul sa-l ia ca vezi doamne l-a pierdut, dar nu l-am mai dat pentru ca s-a atasat foarte mult de noi. Acum pleaca in Suedia. Deja este adoptat", a spus o ingrijitoare.

Asta pentru ca adapostul din Cernavoda este in legatura cu multe altele, din toata Europa. Asa ca cei care-si doresc sa adopte un caine de la noi o pot face foarte simplu.

Sara Turetta, presedintele asociatiei "Save the Dogs", a venit in Romania in 2002, hotarata sa schimbe soarta cainilor comunitari. A facut adapostul cu fonduri europene, dupa ce a convins autoritatile sa ii stea alaturi. Intreaga actiune a costat 600.000 de euro. Asa a reusit sa construiasca un spatiu pentru maximum 400 de caini, dar cu locuri si pentru cai si magari. Costurile pentru intretinerea, deparazitarea si vaccinarea animalelor se ridica la 180.000 de euro, anual.

Restrictii de trafic in Capitala, in weekend. Afla care sunt bulevardele inchise circulatiei!... Milioane de medicamente contrafacute comercializate pe internet au fost confiscate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x