Antena Căutare

Proiect de lege: Fiecare copil va primi la naștere 10.000 de euro

O propunere legislativă care vizează nou-născuții a fost intens discutată și analizată în mass-media. Începând cu 1 ianuarie 2018, bebelușii ar putea primi de la statul român suma de 10.000 de euro.

O propunere legislativă care vizează nou-născuții a fost intens discutată și analizată în mass-media. Începând cu 1 ianuarie 2018, bebelușii ar putea primi de la statul român suma de 10.000 de euro.

Proiectul este realizat de reprezentanţii Partidului Noua Românie și presupune ca banii primiți de la stat să ajute tinerii să-și continue studiile, să îşi deschidă o afacere sau chiar să îşi cumpere o casă. Potrivit proiectului, statul deschide un cont la naşterea copilului în care virează apoi câte 300 de lei lunar.

Conform romaniatv.net, banii vor putea fi utilizați doar în momentul în care copilul a împlinit vârsta de 18 ani și poate demonstra că a absolvit 12 clase. Acești bani pot fi folosiți doar de titular și numai în următoarele situații: pentru studii universitare, pentru a-și cumpăra o locuință, pentru a-și deschide o afacere sau pentru a se trata de vreo boală, în caz că este un tratament mai costisitor.

Această lege, a depozitului bancar înființat la naștere, are rolul de a recompensa fiecare copil născut în țară, pentru a-l ajuta să aibă un start în viață, dar și pentru a crește gradului de educație.

În cazul în care titularul contului moare, banii nu sunt moșteniți de familie și se întorc la stat.

De la 1 ianuarie 2018, copiii cu vârsta între 0 și 18 ani vor primi o alocație lunară de 300 de lei. La vârsta de 6 ani, alocația va fi acordată numai dacă copilul este înscris la o școală gimnazială.

Inițiatorii proiectului își propun să crească natalitatea din țară, să sprijine copiii pentru educație și dezvoltarea personală.

Inna, irezistibil de sexy. Surpriza pe care le-a făcut-o fanilor ei şi care a strâns zeci de mii de aprecieri pe minut... Atenţie părinţi! O nouă materie se va introduce în şcoli şi grădiniţe şi nu va fi predată de profesori...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x