Antena Căutare

Regele Mihai a murit, iar așteptarea Sa a luat sfârșit: "Viaţa mea a fost o lungă şi loială aşteptare. Aşteptarea ca Europa să-şi vină în fire!”

Acum 11 ani, într-una din vizitele sale în România, după ce în trecut i s-a interzis să își vadă țara, Regele Mihai a rostit o prelegere impresionantă. Discursul a fost rostit în 2006, la Palatul Cotroceni, cu ocazia condamnării comunismului, regim care a dus la înlăturarea Majestăţii Sale şi la instaurarea a 42 de ani de dictatură  pentru România.

Acum 11 ani, într-una din vizitele sale în România, după ce în trecut i s-a interzis să își vadă țara, Regele Mihai a rostit o prelegere impresionantă. Discursul a fost rostit în 2006, la Palatul Cotroceni, cu ocazia condamnării comunismului, regim care a dus la înlăturarea Majestăţii Sale şi la instaurarea a 42 de ani de dictatură pentru România.

"Viaţa mea a fost o lungă şi loială aşteptare. Aşteptarea ca Europa să-şi vină în fire, aşteptare ca România să se reîntoarcă la ea însăşi.

Răbdarea poate fi uneori o armă împotriva destinului istoric. Aşteptarea şi credinţa, iubirea şi simţul datoriei! Familia mea şi cu mine am muncit mult - pentru o Românie democratică, prosperă, liberă şi demnă!

Nu vom înceta să facem acest lucru până la sfârşitul zilelor noastre, convinşi fiind că instituţia Casei Regale este parte a identității noastre statale şi naţionale!

Comunismul s-a născut în România în acelaşi an cu mine, în 1921.

Faptul că dumneavoastră îl condamnați astăzi mă face să cred că i-am supravieţuit! Aşa să ne ajute Dumnezeu!".

Imaginile impresionante ale întoarcerii Regelui Mihai în România. Un milion de oameni în stradă pentru Majestatea Sa în ... Regele Mihai a murit. Întrebarea care e pe buzele tuturor românilor: va participa sau nu fostul Principe Nicolae la fune...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov Sambata, 13.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x