Antena Căutare

Romanii au inceput goana dupa joburi

Sute de mii de romani au inceput vanatoarea pentru un loc de munca, chiar din a doua zi a anului. Site-urile online de recrutare au fost bombardate, iar mii de CV-uri au fost depuse in doar cateva zile. Analistii in piata muncii spun ca explozia cererilor de munca dureaza cam trei luni, la inceputul fiecarui an. Insa, ca in 2011 nu a fost niciodata. S-a dublat numarul celor care-si cauta un loc de munca.

"Piata este acum foarte activa, atat clientii cat si firmele de recrutare au de lucru"


"Cel mai dorit loc de munca este un post de educatoare-invatatoare, cu peste 4 200 de aplicatii. Disponibile sunt locuri de munca in mai toate domeniile. Pe primele locuri se situeaza joburile din vanzari, exista foarte multe oferte pentru ingineri, pentru cei din domeniul IT, exista oferte si pentru cei care activeaza in alimentatie si comert , in secretariat-administrativ", a precizat Adela Rapeanu.

In ceea ce priveste strainatatea, se mentine tendinta din anii trecuti, dar in afara posturilor sezoniere si a celor pentru muncitorii necalificati, se recruteaza oameni si pentru joburi ce necesita specializare, mai ales in domeniile IT&C, inginerie si medical-farmaceutic.



Foto: Intactimages

Fenomenul pasarilor moarte a ajuns si in Capitala... Vadim, dupa noi audieri: Maine voi fi invinuit si pentru tulburarea linistii in dormitorul meu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x