Antena Căutare

Romanii isi dau aproape tot salariul pe mancare si pe benzina!

Romanii isi dau aproape tot salariul pe mancare si pe benzina. Desi preturile s-au majorat in fiecare luna, cererea de alimente si combustibili a crescut fara oprire. Asa se face ca, de la inceputul anului, consumul a urcat cu aproape cinci procente.

De la inceputul anului, consumul de produse alimentare a crescut cu 4,5%. Asta in pofida valului de scumpiri din ultima perioada.

Pretul carnii de pui a crescut cu aproape un sfert, in ultimul an. Se vinde acum cu 10.6 lei kilogramul. Si painea s-a scumpit cu 20% in ultimele opt luni. Cele mai mari cresteri de pret le-a inregistrat, insa, litrul de ulei: aproape o treime.

Situatia este similara si la carburanti. Chiar daca preturile benzinei si motorinei s-au majorat in fiecare luna din 2012 si au depasit pragul de 6 lei pe litru, romanii nu renunta la masini si dau o cincime din salariu pe combustibil.

In primele opt luni ale anului, consumul de carburanti a crescut cu aproape 9%. Iar in tot acest timp, salariul mediu pe economie a crescut cu doar 89 de lei de la inceputul anului. Daca in ianuarie un roman primea, in medie, 1467 de lei, in iulie suma a depasit cu putin 1550 de lei.

Dan Diaconescu: "Banii sunt din contul meu personal"... Peste 30.000 de proiectile din cele doua Razboaie Mondiale stau sa explodeze in Romania! ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x