MARTI, 26 IANUARIE 2016

S-a finalizat raportul în cazul Colectiv! Ce s-a întâmplat cu adevărat și de ce nu se face public documentul!

INSEMEX Petroşani a finalizat raportul de expertiză privind incendiul din clubul Colectiv şi l-a predat în cursul zilei de marți Institutului Naţional pentru Expertize Criminalistice.

Documentul va fi folosit de Institutul Național de Expertize Criminalistice pentru redactarea raportului final referitor la incendiul din Clubul Colectiv, expertiza judiciară efectuată la Petroșani fiind o parte din acesta.

''Sarcina principală este a dânșilor (Institutul Național de Expertize Criminalistice, n.r.). Ei vor pune datele cap la cap', a explicat directorul INSEMEX Petroșani.

În ceea ce privește raportul expertizei judiciare realizată la INSEMEX Petroșani, directorul institutului a menționat că documentul numără 500 de pagini, la care se adaugă anexele. El nu a putut face însă dezvăluiri din raport, menționând că de acest aspect se vor ocupa procurorii de la Parchetul General. ''Fără îndoială că raportul va ajunge public, la un moment dat, când se va decide acest lucru'', a precizat ddirectorul INSEMEX, George Artur Găman.

                                       Imagine din timpul concertului celor de la Goodbye To Gravity

INSEMEX a finalizat săptămâna trecută expertiza în cadrul anchetei referitoare la incendiul din Clubul Colectiv, după ce în luna decembrie într-un laborator al institutului a fost realizată o simulare la scară a condițiilor din clubul bucureștean.

Expertiza judiciară a fost realizată în colaborare cu Institutul Național de Expertiză Criminalistică, la solicitarea procurorilor Parchetului General.

 Îți sfâșie inima! Declarația de iubire uluitoare a unui tânăr care și-a pierdut fosta iubita în incendiul din clubul Colectiv

Specialiștii INSEMEX Petroșani au efectuat, pe 16 decembrie 2015, în laborator, o expertiză tehnică a condițiilor din clubul Colectiv, în încercarea de a determina cauzele și modul în care s-a produs incendiul din 30 octombrie 2015. Simularea a fost efectuată la solicitarea Parchetului General, iar la experimentul judiciar a luat parte și directorul Institutului Național de Expertize Criminalistice, instituție cu care INSEMEX colaborează pentru finalizarea expertizei tehnice.

                                                    Tragedia a îndoliat o țară întreagă

Directorul INSEMEX afirma, pe 16 decembrie, că în cadrul expertizei tehnice a fost efectuată o simulare ''la o porțiune semnificativă din Clubul Colectiv'. Prin reproducerea evenimentului specialiștii au încercat să determine mecanismul de declanșare a incendiului și modul de propagare al acestuia.

Inițierea incendiului a fost efectuată cu un articol pirotehnic pe o porțiune semnificativă, reprodusă la scară reală ca în Clubul Colectiv.

Directorul INSEMEX Petroşani a afirmat că nu poate spune care sunt concluziile raportului, fiindcă acest a fost comandat de Parchetul General.

Sursa: Agerpres

COMENTARII

SOCIAL

20 de zile: atât ar putea să li se scadă din pedeapsă deținuților care scriu cărți în închisoare

acum 39 minute

Ministerul Justiţiei a lansat, sâmbătă, în dezbatere publică proiectul de ordonanţă de urgenţă privind executarea pedepselor, una dintre propuneri fiind scăderea a 20 de zile din pedeapsă în cazul elaborării de lucrări ştiinţifice sau invenţii, indiferent de numărul acestora.

SOCIAL

EVALUAREA NAŢIONALĂ 2016. Câși absolvenţi de clasa a VIII-a s-au înscris la examenele care încep luni cu proba la limba română

acum 43 minute

La Evaluarea Naţională 2016, în total, 153.522 de candidaţi sunt aşteptaţi să se prezinte în cele 4.809 centre de examen în care se va desfăşura evaluarea, a anunţat sâmbătă Ministerul Educaţiei.

SOCIAL

BREXIT: Românii din Marea Britanie sunt ÎNGRIJORAŢI! Vestea că şi-ar putea pierde locurile de muncă a creat PANICĂ

acum 11 ore

Brexit-ul este motiv de îngrijorare pentru mulţi tineri români din Marea Britanie. Dacă unii se tem că ar putea să îşi piardă locurile de muncă, alţii spun că vor evita să plece o perioadă în România de frica unor noi măsuri care ar putea fi impuse la frontieră, în timp ce românii care lucrează de ani buni în Regat sunt îngrijoraţi pentru economiile strânse cu greu în lira sterlină, aflată în declin.

SOCIAL

BREXIT 2016. Ai lire și euro în conturi și bijuterii din aur? Ce trebuie neaparat să știi acum, când Marea Britanie va ieși din Uniunea Europeană

acum 1 zile

Marea Britanie a decis să iasă din Uniunea Europeană. Vineri dimineața, s-au anunţat rezultatele oficiale finale: 52% dintre britanici au votat pentru Brexit, adică 17,410,742, comparativ cu 16,141,241, câţi au dorit să rămână în UE. Ce înseamnă această decizie istorică pentru Bursă și cum va afecta cursul leu/ euro și leu/liră în România?

SOCIAL

Pericol de îmbolnăvire! Cum recunoști un pepene injectat cu subtanțe otrăvitoare

acum 1 zile

Vremea călduroasă ne determină să recurgem la diverse metode de hidratare, printre care și consumul de fructe. Iar pepenele stă la loc de cinste în această categorie, pe timpul verii. Așadar, mare atenție de unde îi cumpărați!

SOCIAL

București, 24 iunie, trafic restricționat în Piața Constituției din cauza Campionatului Național de Drift

acum 2 zile

Circulația va fi restricționată, la sfârșitul săptămânii, pentru etapa a II-a a campionatului național de drift, care va avea loc în Piața Constituției, potrivit unui comunicat al Brigăzii Rutiere București.

SOCIAL

Meteorologii prelungesc până sâmbătă atenționarea Cod galben de caniculă și disconfort termic accentuat

acum 2 zile

Meteorologii au prelungit până sâmbătă, 25 iunie, atenționarea Cod galben de caniculă persistentă și disconfort termic accentuat, aceasta fiind emisă pentru 10 județe din vestul și sudul țării

SOCIAL

Polițele RCA, sărăcesc buzunarul românilor, de la o zi la alta! Cât de mult s-au mărit tarifele și ce ne ascund autoritățile

acum 2 zile

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR), una dintre cele mai importante organizaţii ale transportatorilor rutieri, susţine, într-un comunicat transmis joi către News.ro , că asigurările obligatorii de răspundere civilă auto (RCA) au...

SOCIAL

Cum faci față caniculei, dacă nu ai aer condiționat în apartament. Nu te costă nimic!

acum 2 zile

Temperatura excesivă din apartamente afectează tot mai mulți pacienți. Cei mai expuși sunt cei care locuiesc în apartamentele situate la ultimul etaj.

SOCIAL

Balanţele trebuie să fie atente pe ce dau banii în această perioadă! Horoscopul zilei de 23 iunie

acum 2 zile

Cei din zodia Balanţă trebuie să fie atenţi pe ce dau banii. S-ar putea ca partenerul de viaţă să nu fie de acord cu cheltuielile pe care le fac. Se romandă să meargă împreună la cumpărături

SOCIAL

Vară, soare, dar când va fi răcoare? Prognoza meteo vine cu surprize!

acum 2 zile

Meteorologii nu au vești „răcoroase”: zilele de caniculă vor continua!

SOCIAL

O tânără din București și-a făcut credit de 30 de ani la bancă, ca să-și ia apartamentul acesta! În scurt timp a regretat enorm! Motivul?

acum 3 zile

O femeie din București a trecut prin clipe de coșmar după ce un lucru total neașteptat li s-a întâmplat.

SOCIAL

Ai planuri de vacanță? Iată prognoza meteo pentru perioada 22 iunie - 03 iulie. Ploi, furtuni, caniculă?

acum 3 zile

ANM anunţă că în perioada următoare vremea va fi deosebit de caldă, urmând ca în zilele de 29 iunie – 03 iulie temperaturile să devină normale pentru această perioadă a anului. Agenţia Naţională de Meteorologie (ANM) a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul 22 iunie - 3 iulie. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor. CUM VA FI VREMEA între 22 iunie - 3 iulie BANAT În primele zile de prognoză valorile termice vor creşte treptat, iar media maximelor diurne va atinge 32 de grade pe 24 – 25 iunie. Apoi regimul termic va marca o scădere uşoară, astfel încât, din 27 iunie şi până la sfârşitul celei de a doua săptămâni de prognoză, vor fi maxime diurne, în medie, de aproximativ 30 de grade, cu mici variaţii de la o zi la alta. Minimele nocturne vor avea o evoluţie asemănătoare, urmând să crească de la valori medii de 17 grade la începutul intervalului, spre 19 grade în jurul datei de 25 iulie, pentru ca, ulterior, să scadă spre 17 grade. Vor fi averse, local mai importante cantitativ în primele 3 zile ale intervalului. Ploi de scurtă durată vor apărea izolat şi în zilele care urmează, dar pe arii restrânse. CRIŞANA În prima parte a intervalului de prognoză temperaturile maxime vor marca o creştere, de la medii de 29 de grade la început, spre 32...33 de grade în jurul datei de 24 iunie, apoi vor scădea spre 29...30 de grade, valori prognozate pentru intervalul 28 iunie - 03 iulie. Temperaturile minime vor creşte de la 17 grade la începutul primei săptămâni de prognoză, spre 19 grade, în medie, spre finalul acesteia, pentru ca apoi să scadă până la valori medii de 17 grade, ce se vor menţine relativ constante în intervalul 29 iunie – 03 iulie. Condiţii pentru ploi de scurtă durată vor fi aproape în fiecare zi, dar pe arii restrânse. TRANSILVANIA Primele zile ale intervalului de prognoză se vor caracteriza printr-o vreme călduroasă, cu medii ale temperaturilor maxime de aproximativ 32 de grade, iar la începutul celei de-a doua săptămâni regimul termic va marca o uşoară scădere, astfel încât media maximelor în intervalul 27 iunie – 03 iulie va fi de 28 de grade. Temperaturile minime vor avea o evoluţie similară, fiind mai ridicate în prima săptămână, la o medie de 17 grade, pentru ca în a doua săptămână sa scadă spre o medie regională de 15 grade. Ploi de scurtă durată se vor semnala pe arii restrânse, cu o probabilitate mai mare în zilele de 26 şi 27 iunie. MARAMUREŞ Vremea se va încălzi treptat, de la valori medii diurne de 29...30 de grade, spre 32 de grade pe 24 – 25 iunie, după care regimul termperaturii aerului va marca o scădere, spre o medie a valorilor maxime de 28...29 de grade, în cea de a doua săptămână a intervalului de prognoză. Media minimelor nocturne va avea o evoluţie similară şi, de la valori de 17...18 grade în prima săptămână, va scădea uşor spre aproximativ 16 grade, din 28 iunie. Averse pe arii mai extinse, dar numai izolat moderate cantitativ, se vor semnala după data de 26 iunie. MOLDOVA Vremea va deveni caniculară în orele amiezilor, când, local, şi disconfortul termic va fi accentuat. Temperaturile maxime vor fi, în medie, între 32 şi 34 de grade, iar cele minime se vor situa în jurul valorii de 19 grade. Ulterior, regimul termic va marca o scădere uşoară, dar vremea se va menţine călduroasă, cu maxime diurne de peste 30 de grade şi minime nocturne în jurul a 17 grade. Ploi slabe, de scurtă durată, vor fi posibile, pe spaţii mici, în fiecare zi, dar cu precădere în jurul datelor de 23 şi 26 iunie, respectiv 1 iulie. DOBROGEA Vremea va fi călduroasă, cu temperaturi medii diurne ce vor depăşi 30 de grade până în data de 27 iunie, apoi se vor situa în jurul valorii de 29 de grade. Valorile mimine vor fi caracteristice unor nopţi tropicale, depăşind 20 de grade în cea mai mare parte a intervalului. Probabilitatea de apariţie a ploilor slabe, de scurtă durată, va fi redusă şi, doar în 26 iunie şi 2 iulie, acestea îşi mai pot face apariţia sporadic. MUNTENIA Vremea va fi caniculară până la sfârşitul primei săptămâni de prognoză. Disconfortul termic va fi accentuat, mai ales în orele amiezii, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile minime, de 19...20 de grade, în medie, vor fi mai ridicate decât cele normale în această perioadă. Din 27 iunie vremea se mai răcoreşte, dar mediile maximelor diurne se vor situa, în continuare, peste 30 de grade, în timp ce minimele nocturne vor fi în jurul a 18 grade. Probabilitatea de apariţie a averselor, slabe cantitativ, însoţite şi de descărcări electrice va fi mai mare în zilele de 23, 24, 26 şi 27 iunie. OLTENIA Valorile termice se vor menţine mai ridicate decât mediile multianuale specifice perioadei. Astfel, în primele zile se vor înregistra medii diurne de 32...33 de grade şi temperaturi nocturne de 19...20 de grade, apoi valorile maxime se vor situa în jurul a 30 de grade, iar media regională a minimelor va fi de 18 grade. Ploi slabe, de scurtă durată, vor fi posibile, pe spaţii mici, în fiecare zi, dar cu precădere în jurul datelor de 23, 24 şi 27 iunie. LA MUNTE Valorile termice se vor menţine mult mai ridicate decât cele obişnuite în această perioadă, pe tot parcursul intervalului de prognoză. Mediile maximelor diurne se vor încadra între 19 şi 23 de grade, iar minimele nocturne vor fi cuprinse între 11 şi 14 grade, cele mai ridicate temperaturi urmând a se înregistra în intervalul 20 - 26 iunie. Aversele vor apărea în fiecare zi, dar pe arii mai extinse după data de 23 iunie, când, izolat, vor fi posibile şi cantităţi de apă mai însemnate.

SOCIAL

Amenzi uriașe și chiar închisoarea pentru șoferii care nu respectă regulile de bază!

acum 3 zile

Potrivit noului Cod Rutier, vor fi sancţionaţi cu 9 până la 20 de puncte-amendă şi suspendarea permisului până la trei luni numai şoferii care nu acordă prioritate, depăşesc sau trec pe roşu şi provoacă un accident rutier soldat exclusiv cu pagube materiale

SOCIAL

BAC 2016. Cad primele capete: Secretara unui liceu din Buzău, condamnată la închisoare după ce a ajutat un absolvent să promoveze bacalaureatul

acum 3 zile

Secretara unui liceu din Buzău a fost condamnată la doi ani şi patru luni de închisoare pentru trafic de influenţă după ce a ajutat un absolvent de liceu să promoveze examenul de bacalaureat, în schimbul unei sume de bani. Decizia este definitivă, femeia fiind încarcerată întrucât mai avea o condamnare cu suspendare.

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

FILMUL ANULUI! Sângele cioroiului, al albului, al gălbejitului și al lui "Spate asudat" se împreunase, scurgându-se în canal...

Are nițeluș peste 10 minute. Atât! Vorbește despre incidentele rasiale din Los Angeels, 1991 și, deși e scurt, miroase a capodoperă. Elodio, mexicanul, vrea să răzbune moartea fratelui...


Vezi cele mai tari show-uri ale momentului pe

CHEFI
LA CUȚITE

INSULA
IUBIRII

iUMOR

Jocuri

ZooMumba

Construieste-ti propriul tau Zoo Mai stai pe ganduri? Construieste-ti propriul tau Zoo si populeaza-l cu cei mai draguti puisori de animale. Atrage-ti vizitatorii in gradina ta zoologica construind habitate pentru animale si multe alte atractii!

Farmerama

Bucura-te de viata la tara la cote maxime! Cultiva, fertilizeaza si strange-ti recolta. Creste animale si fa comert cu alti fermieri. Joaca-te intro lume animata inspirata din universul rural si bucura-te de facilitatile oferite de comunitatea de fermieri. Distractie ca la carte pentru fermieri de toate varstele!

Battlestar Galactica

De partea cui eşti? Oameni sau Cyloni? Alegerea este a ta! Lanseaza-te in captivantul univers al binecunoscutului serial SF. Interactioneaza cu personajele preferate, indeplineste misiuni provocatoare si piloteaza un Viper Colonial sau Raider Cylon sau alte nave de comanda nemaivazute pana acum. Dar mai intai, trebuie sa iei o decizie: vrei sa lupti pentru salvarea omenirii sau impotriva ei?

Dark Orbit

Fii un pilot de elita! DarkOrbit nu este doar un simplu joc de explorare spatiala. Construieste-ti un renume in compania ta si urca in grad, explorand si cucerind noi sectoare ale spatiului, totul intr-o lupta permanenta cu mii de jucatori din toata lumea.

SeaFight

Stapaneste cele 7 mari! Ridica steagul si participa in batalii navale in toate marile lumii! Bataliile, dorinta de libertate si averea te vor ghida! O aventura captivanta si spectaculoasa, livrata prin cea mai modern atehnologie, live, importiva jucatorilor din toata lumea.

Pirate Storm

Trăieşte o mega aventura piraterească! Navigaţi acum într-o aventură incredibilă! De la mările tropicale din Caraibe până la apele reci ale Nordului: în Pirate Storm, vă aşteaptă o lume plină de aventuri! Încarcă tunurile: Pirate Storme este un joc online cu piraţi şi de acţiune continuă! Joacă acum gratis!

Skyrama

La Skyrama, gestionezi un aeroport propriu şi vei petrece un timp minunat! Dar Skyrama oferă mult mai mult decât obişnuitele jocuri gratuite: Creează un aeroport propriu şi extinde-l (în funcţie de ideile tale) din ce în ce mai mult. Amplasează terminale pentru pasageri şi platforme de parcare pentru avioanele care aterizează.

DrakenSang

Saga Drakensang-Saga continuă online Umbrele trecutului reapar, răspândind frica şi teroarea: Cel mai de temut dragon din Lumea Altora a revenit! Alătură-te războinicilor sau magicienilor pentru a trăi aventuri epice şi a salva omenirea! Acest joc de rol te poartă într-o captivantă lume de fantezie 3D.

Deepolis

Scufundati-va si descoperiti fascinanta lume a oceanelor! Scufunda-te! Lupta in batalii subacvatice palpitante si explora adancurile oceanelor! Lupta alaturi de fractiunea ta pentru un viitor mai bun si cucereste adancimile marii! Ai calea libera!