Antena Căutare

Salarii de 6.000 de lei pentru dascăli de la țară! Cum reușesc învățătorii dintr-o comună din Vaslui să aibă salarii ca-n Occident

Să fii învățător în România și să ai salariu ca în Occident nu e imposibil. Iar acest lucru a fost dovedit de mai mulți dascăli din județul Vaslui, care reușesc să câștige 6000 de lei lunar. 

Să fii învățător în România și să ai salariu ca în Occident nu e imposibil. Iar acest lucru a fost dovedit de mai mulți dascăli din județul Vaslui, care reușesc să câștige 6000 de lei lunar.

Astfel, învățătorii din comuna Hoceni, județul Vaslui, câștigă în fiecare lună 6.000 de lei, întrucât cumulează două activități, adică pe școala și afterschool-ul finanțat cu bani europeni.

Primarul comunei Hoceni, Jenică Vartolomei, se mândrește acum cu faptul că elevii din sat beneficiază de o școală ca-n Occident, iar profesorii sunt răsplătiți pe măsură.

„Ne putem ocupa de copiii care au minusuri, lipsuri în scriere, în calcul. Practic, acest program asta își propune: ca toți cei care trec prin școală să reușească să scrie, să folosească calculul matematic. Abandonul școlar la noi... N-avem decât un singur copil anul acesta, din 106 copii”, a spus Vartolomei conform Digi24.

Învățătorii încasează, în fiecare lună, până la 3.000 de lei pe lună pentru activitățile desfășurate la școală, dar și până la 3.000 de lei pentru cele desfășurate la afterschool. Astfel, un învățător cu vechime poate duce lunar acasă peste 6.000 de lei.


Ultima oră! Moarte șocantă în Parcul Herăstrău! Un bărbat a fost găsit înecat! Ce au găsit medicii în apropiere... Simulare Evaluare Națională 2019. Când are loc simularea pentru elevii de clasa a VIII-a...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x