Antena Căutare

Schimbare uriașă în procedura de eliberare a buletinelor

Procedura de eliberare a actelor de identitate a fost modificată. În urma protocolului semnat între Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date și Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară, se vor accepta extrasele de carte funciară emise online ca dovadă a adresei de domiciliu pentru eliberarea actelor de identitate.

Procedura de eliberare a actelor de identitate a fost modificată. În urma protocolului semnat între Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date și Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară, se vor accepta extrasele de carte funciară emise online ca dovadă a adresei de domiciliu pentru eliberarea actelor de identitate.

Astfel, în toate cele 570 de birouri ale Direcției pentru Evidența Persoanelor din țară, cei care solicită eliberarea unui nou act de identitate nu mai sunt obligați să prezinte contractul de vânzare-cumpărare, a celui de construire sau a extrasului de carte funciară semnat şi ştampilat.

Românii sunt scutiți de drumul până la sediile oficiilor de cadastru pentru a solicita şi pentru a ridica extrasul de carte funciară pentru informare.

Extrasul poate fi eliberat pe loc, dacă documentele respective se află deja în format electronic. În caz contrar, angajații oficiilor de cadastru vor realiza conversia documentului în format electronic și o vor trimite solicitantului.

Extrasul de carte funciară pentru informare poate fi eliberat de pe site-ul epay.ancpi.ro și costă 20 de lei.

Accident chimic? Cine poate interveni în România - VIDEO... Vești îngrijorătoare pentru cei care locuiesc la bloc. Ce se întâmplă cu administratorii de condominii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x