Antena Căutare

Se cauta tapi ispasitori dupa incendiul din Popesti Leordeni. Proprietarii apartamentelor dau vina pe autoritati

E suparare mare la Popesti Leordeni, printre cei care au ramas fara case dupa incendiul de ieri. Oamenii dau vina pe dezvoltator si pe autoritati, care nu s-ar fi asigurat ca imobilul este protejat de incendii. Hidrantii din cladire nu au functionat cand s-a dezlantuit iadul, iar pompierii cu greu au reusit sa intre in complexul rezidential, din cauza barierelor de la intrare.

Douazeci si patru de apartamente au fost distruse de flacari. Altele, de apa folosita de pompieri sa stinga incendiul. Nenorocirea de ieri i-a lasat pe unii dintre locatari doar cu hainele de pe ei. Oamenii si-au pierdut pana si speranta.

“La regimul de inaltime pe care noi il avem in locatia respectiva, nu aveam obligativitatea de a avea hidranti in zona, dar, cu toate acestea, erau hidranti montati, dar hidrantii erau uscati”, explica directorul general al dezvoltatorului imobiliar.

Dupa ce au terminat apa din autospeciale, pompierii mers mai bine de doi kilometri, pana la raul Dambovita, ca sa umple rezervoarele. 28 de autospeciale au facut naveta intre rau si complexul rezidential. Locatarii le reproseaza, insa, ca s-au mobilizat prea tarziu.

"Pompierii au stat aici o ora ca nu au avut apa. Au stat 30 de minute si nu s-a dat cu picatura de apa", spune o femeie. In acest timp, mansarda blocului s-a transformat intr-un infern, spre disperarea locatarilor.

Dezvoltatorul complexului rezidential le-a pus la dispozitie oamenilor ramasi fara locuinte camere la un hotel aflat in apropiere. Abia dupa ce au fost siguri ca bunurile care nu au cazut prada flacarilor nu vor ajunge in mainile hotilor, locatarii au plecat din fata blocului distrus.

Acum, toate cele patru scari ale blocului sunt pazite in permanenta de jandarmi si oameni de la paza complexului rezidential. Nu are voie nimeni sa patrunda in imobil, cu exceptia proprietarilor.

Potrivit dezvoltatorului, 95 la suta dintre apartamentele afectate sunt asigurate. Pompierii n-au stabilit deocamdata din ce cauza s-a produs incendiul. Se zvoneste insa ca de vina ar fi un aparat de aer conditionat defect sau un scurt circuit.

Scoala "de maxima securitate" la Deva: Supraveghere non-stop, amprentare digitala, zeci de camere video... Dambovita: Un politist i-a aruncat cu acid in fata unui vecin...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x