Antena Căutare

Sfantu Gheorghe: Aproximativ 25.000 de maghiari participa la protestul organizat in cazul retrocedarii Colegiului "Szekely Miko"

Aproximativ 25.000 de maghiari, intre care sute de preoti, participa, sambata, la Sfantu Gheorghe, la protestul organizat fata de sentinta in cazul retrocedarii Colegiului “Székely Mikó” din municipiu, scopul actiunii fiind acela de a semnala ca decizia instantei ar putea fi un precedent periculos.

Manifestarea, organizata de bisericile istorice maghiare, a inceput la ora 11.30, cu bataile clopotelor, mare parte dintre protestatari adunandu-se in fata lacasurilor de cult, de unde au pornit intr-un mars spre centrul orasului, unde, in fata Colegiului “Székely Mikó”, a fost amenajata o scena.

Potrivit estimarilor, la protest participa aproximativ 25.000 de persoane, la actiune fiind prezenti si sute de preoti ai bisericilor istorice maghiare din Transilvania.
O parte din protestatari au pancarte cu mesaje precum “Dreptate”, “Dreptate lui Marko, Marosan si Miko”, “Justice”, “Autonomie teritoriala a Tinutului Secuiesc” si au steaguri secuiesti si ungare.

Printre manifestanti au fost distribuite mii de ecusoane, de culoarea neagra, cu inscriptia in limba maghiara “M – 2012.09.01. – Ziua Dreptatii”, precum si mii de fluturasi cu manifestul care urmeaza sa fie dat citirii la sfarsitul protestului, care va dura aproximativ doua ore.

sursa: Ghimpele.ro

foto: Intact Images


Brasov: Bebelus de nici trei saptamani, gasit la marginea unui drum national... Guvernul a alocat 42,8 milioane de euro pentru 600.000 de fermieri afectati de seceta...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x