Antena Căutare

Spectacole, filme, muzee și cursurile marilor universități: toate gratuite și la un click distanță

Majoritatea insituțiilor de cultură, atât din România, cât și din întreaga lume, au pus lacătul la porțile intrării din cauza pandemiei cu coronavirus. Multe dintre aceste instituții înțeleg ravitatea situației, disperarea cetățenilor și lipsa de activitate a celor izolați în case. Tocmai de aceea, multe dintre ele transmit online o sumedenie de spectacole sau oferă acces gratuit șa producțiile lor.

Spectacole, filme, muzee și cursurile marilor universități: toate gratuite și la un click distanță
Oamenii se pot bucura din propria casă de multe activități pe care instituțiile culturale le oferă gratuit în online

Cursurile gratuite a celor mai prestigioase universități din lume

Ivy League (Liga Iederei) este un grup de opt universități din nord-estul Statelor Unite, de mare prestigiu academic și social. Liga este formată din universitățile Harvard, Yale, Princeton, Columbia, Brown, Cornell, Pennsylvania și Colegiul Dartmouth. pun la dispoziția orcui o sumedenie de cursuri gratuite (peste 450) în cele mai diverse și vaste domenii.

Puteți accesa aceste cursuri aici și aici.

Spectacole de operă și teatru

Opera din Paris, în partenariat cu site-ul Culturebox, propune publicului, în vremea pandemiei, să urmărească de marţi, ora 19.30, gratuit, mai multe spectacole din arhiva instituţiei.

Opera de Stat din Viena transmite spectacolele din program online, gratuit, până pe 2 aprilie.

Metropolitan Opera New York transmite online, gratuit, spectacole din ultimii 14 ani.

Berliner Philharmoniker oferă acces gratuit, cu voucherul BERLINPHIL, până pe 31 martie la concertele lor:

Opera Națională din Cluj transmite și ea online, începând de vineri 20 martie a.c. cele mai frumoase spectacole din reperteriorul său.

Opera Națională din Iași continuă transmiterea online a mai multor producții proprii, cu ”Spărgătorul de nuci”, de Piotr Ilici Ceaikovski (miercuri 18 martie, de la 18.30) și ”Lucia di Lammermoor”, de Gaetano Donizetti (sâmbătă, 21 martie, tot de la 18.30)

Radio România Cultural anunță că, în fiecare zi, de la ora 12:00, copiii și părinții lor pot asculta, pe toate frecvențele naționale ale Radio România Cultural, cele mai frumoase povești de teatru radiofonic, multe dintre acestea fiind adaptări ale unor opere aflate în manualele școlare.

Spectacolele unteatru pot fi urmărite de asemenea online, pe site-ul teatrului.

Filme și muzee

O colecție remarcabilă de reportaje şi jurnale de ştiri realizate de British Pathé, filmate între anii 1910 şi 2008, la care se adaugă mii de filmări din colecţia istorică a agenţiei de ştiri Reuters, pot fi vizionate gratuit, online.

1,150 filme şi seriale pot fi vizionate gratuit aici.

Mari muzee ale lumii, precum British Museum in London, the Van Gogh Museum in Amsterdam, the Guggenheim in New York City, oferă tururi virtuale gratuite.

Milioane de imagini 2D și 3D din colecțiile Smithsonian sunt disponibile online.

Și muzeele din România oferă tururi virtuale. Detalii aici.

Sursa: rfi.ro

„Vream acasă! Vream acasă! Rușine!”. Imagini înfiorătoare! Cum au fost filmați cei 3.500 de români blocați la granița Un... CNAS suspendă acordarea audienţelor şi relaţiile directe cu publicul, pe perioada stării de urgenţă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x