Antena Căutare

Se schimbă tot! Structura anului școlar ar putea suferi o nouă modificare! Elevii vor petrece mai mult timp la școală

Structura anului școlar ar putea suferi o nouă modificare, presupunând ca elevii să meargă o perioadă mai lungă la școală, după ce Federația de Părinți din Preuniversitar a formulat o solicitare în acest sens.

Structura anului școlar ar putea suferi o nouă modificare, presupunând ca elevii să meargă o perioadă mai lungă la școală, după ce Federația de Părinți din Preuniversitar a formulat o solicitare în acest sens.

Ministrul Educației a anunțat recent că lucrează la structura următorului an școlar, plănuind ca vacanța de iarnă să fie mai scurtă și să programeze examenele din vară „ceva mai devreme”.

Prin această măsură, Federaţia Părinţilor susţine că ar fi vorba despre o scurtare cu două săptămâni a cursurilor, aşa că cere păstrarea actualei date de început a vacanţei de vară.

„Susținem lungirea anului școlar cu două săptămâni, pentru că anul acesta a fost la limită cu vacanțele, plus zilele libere, samd. Atragem atenția consiliilor locale, în special cele din mediul rural, să asigure finanțarea corespunzătoare pentru asigurarea combustibilului solid, astfel încât la iarnă să nu avem temperaturi mici în sălile de curs”, a declarat pentru Edupedu.ro președintele Federației de Părinți din Preuniversitar, Iulian Cristache.

Acesta a precizat că „structura anului școlar trebuie să țină cont neapărat de programa școlară și de planurile-cadru, astfel încât copiii să dobândească competențe specifice și cheie. Un an școlar nu se face după industria hotelieră și nici după dorințele exclusive ale părinților care nu au cu cine să își lase copiii, ci în baza unui calcul științific primit de la Institutul de Științe ale Educației, care trebuie să spună de câte ore are nevoie un elev ca să dobândească competența disciplinei respective”.

„Să lăsăm anul școlar să se încheie tot la 15 iunie și practic nu mai devreme cu 2 săptămâni, așa cum spusese doamna ministru”, a continuat liderul Federației de Părinți.

A dat 7.000 de lei pe un telefon de ultimă generaţie. Când a deschis cutia, șoc! Magazinul i-a dat o cutie plină cu plas... Imagini șocante pe DN1! O mamă cere îndurare, în timp ce polițiștii îi încătușează fiul: „Lăsați-l, e bolnav! Trebuie să...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x