Antena Căutare

Subiecte Simulare Evaluarea Națională 2018. CE s-a dat la Limba română

Subiecte simulare evaluarea nationala 2018. Iata subiectele de la limba romana!

Subiecte Simulare Evaluarea Națională 2018. Elevii clasei a VIII-a au susținut simularea Evaluării Naționale. Ce subiect s-a dat la Limba română.

Subiectele de la Simulare Evaluarea Națională 2018 au fost construite în funcție de următoarele cerințe: claritate, precizie și concordanță strictă cu programele de examen, nivel mediu de dificultate și posibilitatea de a fi rezolvate în 120 de minute.

Luni, 5 martie, elevii clasei a VIII-a au avut simulare la probă de limbă și literatură română din cadrul examenului de Evaluare Națională 2018. Marți vor da examen la matematică, miercuri la limbă și literatură maternă, iar în 16 martie vor fi comunicate rezultatele.

  • Elevii de clasă a VIII-a au primit, la primul subiect, un fragment din "Stejarul și trestia" (Gheorghe Șion). Au avut de identificat sinonime, rolul virgulei dintr-o secvența, modul de formare al cuvintelor, număr de litere și sunete, idei principale și secuntare și înțelegere text.
  • au avut de redactat o compunere din minimum 150 de cuvinte în care să motiveze apartenență la specia literară "fabula" a textului dat.
  • La subiectul al II-lea, a fost un fragment după "Cartea junglei explicată. Fiarele sălbatice", apărut în "Terra Magazin", pe bază căruia au fost formulate mai multe cerințe. Printre acestea, de identificat un personaj, modul verbelor, funcție sintactică a unor cuvinte, felul unor propoziții, de construit o frază care să includă o propoziție completivă directiva directă și de redactat o narațiune de 150-300 de cuvinte în care să descrie o întâmplare la grădină zoologică.

P.S. Notele obținute la simulare nu se contesta și nu se trec în catalog.

Iată subiectele la Limbă Română de la Simulare 2018:

Subiecte Simulare Evaluarea Națională 2018. CE s-a dat la Limba română

Subiecte Simulare Evaluarea Națională 2018. CE s-a dat la Limba română

sursa

PROGNOZA METEO pentru următoarele DOUĂ SĂPTĂMÂNI: Vine primăvara sau e necesar să rezistăm temperaturilor scăzute și ier... La 29 de ani, Andreea îmbracă două ţinute una și una! Jandarm la muncă, cântăreață de muzică populară în timpul liber...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x