Antena Căutare

Toți șoferii au dilema asta! Câţi kilometri mai poţi să mergi după ce se aprinde “becul de benzină”?

Câţi kilometri mai poate parcurge o maşină după ce s-a aprins becul indicatorului de benzină? E o întrebare pe care toți șoferii și-o pun, mai ales cei începători.

Câţi kilometri mai poate parcurge o maşină după ce s-a aprins becul indicatorului de benzină? E o întrebare pe care toți șoferii și-o pun, mai ales cei începători.

În primul rând, este esențial să știi că există o serie de factori de care trebuie să ții seama atunci când vei calcula numărul de kilometri: consumul maşinii, condiţiile meteo, tipul de teren pe care te afli şi stilul de condus.

Cât de departe poţi să ajungi? Ca să poţi face o estimare e suficient să-ţi cunoşti consumul mediu şi capacitatea rezervorului, scrie vocea.biz. Şoferii îşi cunosc de obicei consumul, asta în cazul în care nu au computer de bord care să-l afişeze, iar capacitatea rezervorului o poţi afla din talonul maşinii. În majoritatea maşinilor, becul indicatorului de combustibil se aprinde în jurul valorii de 10% din total. Atenţie, această valoare poate să varieze de la marcă la marcă, deci calculul este estimativ şi poate prezenta diferenţe. Să luăm ca exemplu un o maşină cu un consum de 7 litri la 100 km şi un rezervor cu o capacitate de 50 de litri. Se înmulţeşte capacitatea rezervorului cu 0,1 (sau valoarea procentuală care corespunde rezervei-dacă o cunoaşteţi), iar rezultatul în acest caz este 5. Apoi, această cifră se înmulţeşte cu numărul de kilometri pe care îl puteţi parcurge cu 1 litri de combustibil. În cazul unui consum de 7 litri la 100 kilometri, avem 100/7, deci 14,2 km/litru. Deci vom aveam 5×14,2, iar rezultatul va fi 71. Deci vom mai putea parcurge cel mult 71 de km în configuraţia de mai sus. Atenţie! Rezultatul acesta este până la golirea completă a rezervorului, deci nu trebuie niciodată parcursă întreaga distanţa.

Cunoaște-ți viitorii traineri IMA!... Veste URIAȘĂ! Milioane de români sunt ÎN AL NOULEA CER! A sosit anunțul oficial despre TAXA AUTO...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x