Antena Căutare

Cum vopsești ouăle de Paște în mod natural

Vopsitul ouălor este obiceiul de referință pentru sărbătoarea de Paște. Coloranții artificiali sunt tot mai blamați și într-adevăr aceștia ar trebui evitați cât mai posibil. Iată cum să vopsiți ouăle în mod natural.

Vopsitul ouălor este obiceiul de referință pentru sărbătoarea de Paște. Coloranții artificiali sunt tot mai blamați și într-adevăr aceștia ar trebui evitați cât mai posibil. Iată cum să vopsiți ouăle în mod natural.

1. Vopsea naturală de ouă cu suc de sfeclă roşie

Pentru a obţine ouă colorate roz pal este indicaţi să folosiţi sucul de sfeclă roşie. Trebuie să fierbeţi bine ouăle şi apoi să le lăsaţi o noapte într-un recipient plin cu suc de sfeclă, în aşa fel încât culoarea să aibă timp suficient să se stabilizeze.

2. Vopsea naturală din frunze de ceapă

Este nevoie de frunzele de la cinci cepe mari (folosiţi ceapă roşie pentru o nuanţă mai închisă) pentru a vopsi aproximativ 15 ouă. Frunzele de ceapă se pun la fiert în apă împreună cu ouăle, într-o oală de trei litri, în care se adaugă două linguri de oţet, pentru fixarea culorii. Se lasă la fiert cam 15 minute, la foc mic, ca să nu crape. Puteţi adăuga şi 2 linguriţe de boia de ardei pentru a obţine o culoare mai intensă. După ce au fiert, ouăle se scot pe o farfurie cu o lingură de lemn şi se lasă la răcit. Când s-au uscat, ouăle se ung cu o bucăţică de slănină sau ulei.

3. Vopsea naturală cu spanac sau iarbă pentru ouă verzi

Spanacul trebuie fiert împreună cu ouăle, iar zeama obţinută le poate colora în nuanţe care pot varia de la gri la verde crud.

4. Vopsea naturală cu cafea pentru ouă de culoarea ciocolatei

Pentru a obţine ouă de culoare maronie, fierbeţi într-un vas suficient de mare 5-6 linguri de cafea şi adăugaţi ouăle. Lăsaţi-le să fiarbă la foc mic timp de 10-15 minute, culoarea devenind mai intensă dacă sunt lăsate mai mult timp. Bineînţeles, nu uitaţi să puneţi în lichid şi o lingură de oţet, pentru stabilizarea culorii.

Sursa: Adevarul

Tradiții de Paște. Ce se pune în coșul pentru nași... Paște 2019. Săptămâna patimilor: cea mai puternică rugăciune din Vinerea Mare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x