Antena Căutare

Tragedia Monicai Cizmas, fetita care a murit de dorul mamei sale: "Mami, eu nu mai vreau sa traiesc"

Povestea fetitei care a murit de dorul mamei a devenit o drama nationala. Mama copilei si-a marturisit, in lacrimi, partea ei de vina. Dar a dezvaluit si detalii incredibile despre traumele la care a fost supusa fetita de 11 ani, de catre propria bunica. Traume care au facut-o pe Monica sa isi doreasca moartea. Cazul fetei era cunoscut de autoritati, care sustin ca au incercat sa o salveze. in limita legii. Lege care are nevoie de o tragedie, pentru a fi schimbata.

"Mami, eu nu mai vreau sa traiesc"


A fost ultimul strigat de ajutor al Monicai. De pe patul de spital. Putea sa-si miste doar ochii si privea mereu aceleasi doua lucruri. Fotografia mamei si usa salonului, pe unde spera sa intre aceasta dintr-o clipa in alta.

S-a infometat pana a paralizat. Insa nu doar dorul de mama o chinuia pe fetita. Mama isi acuza, la randul ei, mama. Cand a plecat in Italia, in urma cu doi ani, si-a lasat copilul in grija bunicii. Pentru Monica a fost inceputul sfarsitului.

Abia cand fata a venit cu parul taiat la scoala, invatatoarea si-a dat seama prin ce calvar trece Monica acasa.

A fost momentul in care autoritatile au intrat pe fir. Un fir scurt si rigid, din cauza legii. Pana sa o decada pe mama din drepturile parintesti, Monica a ajuns la spital. Desi mama da vina si pe medici, doar medicii i-au stat alaturi fetitei, care deja ajunsese la o greutate incredibila. 10 kilograme, la 11 ani. Zeci de voluntari s-au alaturat medicilor, iar o familie din Brasov a incercat sa o infieze.

In Romania, mii de copii au fost lasati in grija bunicilor sau, pur si simplu, in grija sortii, de parintii plecati la munca in strainatate. Dorul le raneste sufletele, iar traumele se dovedesc cronice.sau chiar fatale.




Ministerul Muncii ar putea modifica legislatia privind Protectia Copilului


Legislatia privind Protectia Copilului ar putea fi schimbata dupa cazul fetitei care s-a infometat pana a murit. Asta dupa ce a iesit la iveala faptul ca mai multe persoane au vrut sa o adopte pe fetita, dar familia acesteia nu a fost de acord.

Atat dascalii fetitei, dar si o familie din Brasov au vrut sa o adopte pe Monica, insa in lipsa acordului parintilor, acest lucru nu s-a putut. "Chiar am discutat noi, cadrele didactice din Teremia, o invatatoare chiar s-a oferit, o luam cu schimbul. Fara o semnatura a mamei... Stiti foarte bine, pe urma se intampla ceva cu fata si esti direct raspunzator", a declarat dascalul pentru Antena 3.

Mama copilei, care era plecata in Italia la munca, o acuza pe bunica de moartea fetitei si spune ca a fost interesata mai mult de bani decat de soarta nepoatei. Femeia sustine ca Monica nu a primit tratament adecvat in spital si ii acuza pe medici ca nu au facut totul pentru a o salva.

Primaria si asistentii locali din satul fetitei au spus ca nu au nicio vina in acest caz si ca parintii sunt singurii responsabili.

Pentru ca familia nu are bani de inmormantare, Sindicatul Politistilor din Banat s-a oferit sa plateasca toate cheltuielile.

Atacuri in serie la Calarasi! O secretara de la un post de radio local, injunghiata de un necunoscut... Circulatia pe Dunare, blocata in zona Portului Drobeta Severin...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x