Antena Căutare

Tu știai? Apa nu este cea mai hidratantă băutură. Cât de hidratante sunt cafeaua, berea sau laptele

Potrivit unui studiu al Universității din St. Andrews din Scoția, care a comparat răspunsurile oamenilor cu privirea la cele mai hidratante băuturi, s-a descoperit faptul că există băuturi mai hidratante sau la fel de hidratante ca apa.

Potrivit unui studiu al Universității din St. Andrews din Scoția, care a comparat răspunsurile oamenilor cu privirea la cele mai hidratante băuturi, s-a descoperit faptul că există băuturi mai hidratante sau la fel de hidratante ca apa.

Cercetătorii au descoperit faptul că apa, deși este cea mai des folosită, dar și cea mai comună, nu este băutura cea mai hidratantă. Băuturile cu puțin zahăr, grăsimi sau proteine sunt mai folositoare și mențin organismul hidratat pe o perioadă mai lungă de timp.

Potrivit lui Ronald Maughan, un factor important este cantitatea băuturii. Cu cât cantitatea este mai mare, cu atât băutura este mai rapid absorbită în fluxul sanguin.

Un alt factor important este compoziția băuturii. S-a constatat faptul că laptele hidratează mai mult decât apa deoarece conține lactoză, zahăr, proteine și grăsimi, iar toate aceste lucruri ajută la menținerea organismului hidratat pe o perioadă mai lungă de timp.

"Acest studiu ne spune o mare parte din ceea ce știam deja: electroliții - cum ar fi sodiul și potasiul - contribuie la o mai bună hidratare, în timp ce caloriile din băuturi duc la o golire gastrică mai lentă și, prin urmare, la o eliberare mai lentă a urinării", a spus Melissa Majumdar, dietetician înregistrat , formator personal și purtător de cuvânt al Academiei de Nutriție și Dietetică.

Sucurile și apa acidulată sunt mult mai puțin hidratante, dar oferă zaharuri și calorii în plus, care ne pot umple la fel de mult ca mâncarea.

Conform studiului, o cafea obișnuită cu aproximativ 80 de miligrame de cofeină este aproximativ la fel de hidratantă ca apa. În timp ce berea sau alcoolul în general, deshidratează organismul.

Video. Colonii întregi de gândaci, găsite în zona de restaurante a unui mall din Cluj-Napoca. Inspectorii OPC, măsuri dr... Decizie bombă! Impozite de 90% pentru o categorie de pensii! Câți pensionari vor avea de suferit...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x